Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 10 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

20 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1224
Comentează add

Proiectul legislativ privind achiziţia de către România a primului sistem de rachete Patriot a trecut de votul Senatului.

Achiziția primului sistem de rachete Patriot, aprobată în Senat

catalin-purcaru

Proiectul legislativ privind achiziţia de către România a primului sistem de rachete Patriot a trecut, în această seară, de votul Senatului.

Toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare au subliniat că ţara noastră are nevoie de un sistem de apărare anti-aerian modern, în condiţiile în care Forţele Armate Române dispun în prezent de sisteme de rachete sol-aer cu rază mică şi medie de acţiune care sunt depăşite din punct de vedere operaţional şi tehnologic.

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a afirmat că achiziţia asigură întărirea securităţii naţionale şi regionale şi va contribui în mod semnificativ la consolidarea relaţiei privilegiate cu Statele Unite:


Mihai Fifor: Parteneriatul strategic România-SUA, lansat la 11 iulie 1997, a reprezentat şi reprezintă un reper esenţial al politicii externe a României, precum şi un instrument eficient de sprijin a eforturilor interne în domeniul apărării. Totodată, această achiziţie va genera intensificarea cooperării militare dintre România şi SUA, transferul de tehnologii şi informaţii sensibile, creşterea nivelului încrederii între cei doi aliaţi.


Proiectul legislativ va ajunge mâine în Comisia de apărare din Camera Deputaţilor, urmând să intre în plen pentru dezbatere şi vot în calitate de for decizional.


Etichete rachete patriotsenatromaniamapnsuaarmata romanamihai fifor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live