Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI. Recensământ 2022 Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

6 Martie 2011
Vizualizari: 1796
Comentează add

Guvernul britanic ar putea reduce accizele la carburanţi într-o tentativă de a compensa preţul mare al petrolului, a declarat ministrul de finanţe.

Accizele la carburanţi "ar putea scădea în Marea Britanie"

ioana-dogaru

Greva transportatorilor afectează Grecia. Foto: AFP

Ministrul britanic de finanţe, George Osborne, a afirmat că executivul de la Londra ar putea reduce accizele la carburanţi într-o tentativă de a compensa preţul mare al petrolului.

Opinia publică britanică cere insistent măsuri de compensare a creşterii preţurilor carburanţilor, din cauza cotaţiei ridicate a petrolului, care se adăugă majorărilor de taxe şi accelerării inflaţiei, informează Mediafax.

Guvernul anterior, majoritar laburist, a luat o decizie de majorare a accizelor la caburanţi cu un penny pe litru, decizie care ar urma să intre în vigoare în luna aprilie 2011.

Ministrul de finanţe, George Osborne, a afirmat că această decizie nu poate pune în pericol stabilitatea economică şi a finanţelor publice, dar a precizat că va face tot posibilul să ajute populaţia.

George Osborne urmează să prezinte bugetul pe 23 martie şi ar putea anunţa măsuri de reducere a presiunii economice generate de preţurile mari ale carburanţilor.


Etichete carburanţipetrolaccizeGeorge OsborneLondra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live