Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

1 Octombrie 2013
Vizualizari: 2208
Comentează add

Accizele în 2014 vor fi calculate la un curs de 4,4485 lei/euro, anunţat marţi de Banca Centrală Europeană, mai mic cu 1,6% decât cursul la care au fost calculate accizele în 2013.

Accizele în 2014, mai mici cu 1,6 % decât în acest an

sorin-solomon

Foto: Arhivă Reuters.

Accizele în 2014 vor fi calculate la un curs de 4,4485 lei/euro, anunţat marţi de Banca Centrală Europeană, mai mic cu 1,6% decât cursul la care au fost calculate accizele în anul 2013.
   
Anul acesta, accizele au fost calculate la un curs de 4,5223 lei/euro, anunţat de Banca Centrală Europeană pe 1 octombrie 2012, mai mare cu 5,16% faţă de cursul din anul precedent, de 4,3001 lei/euro, folosit la calculul accizelor în anul 2012.
   
Accizele sunt taxe speciale de consum care se datorează bugetului de stat pentru unele produse provenite din producţia internă sau din import: bere, vinuri, băuturi fermentate, produse intermediare, alcool etilic, tutun prelucrat, produse energetice, energie electrică.

Pentru a compensa pierderea imediată ce va fi resimţită la buget după scăderea TVA-ului la pâine, de la 1 septembrie, guvernul a aprobat şi creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux precum autoturisme de peste 3.000 de centimetri cubi, iahturi, obiecte din aur, ceasuri şi armament.

În cazul obiectelor din aur sunt exceptate verighetele, restul bijuteriilor urmând a fi accizate cu 1 euro pe gram.

Pentru confecţiile din blănuri naturale şi pentru arme, în funcţie de valoarea obiectelor, accizele sunt cuprinse între 50 şi 1.500 de euro.

Maşinile cu motor de peste 3.000 de centimetri cubi vor fi accizate cu 1 euro pe centimetru cub.

Pentru iahturi, în schimb, acciza începe de la 4.000 de euro pentru o navă de 8 metri lungime şi creşte cu 500 de euro pentru fiecare metru liniar.

Guvernul a adoptat, la începutul anului, noi taxe şi impozite, care să-i servească drept bază de calcul pentru bugetul pe anul în curs, aflat în proces de definitivare.

Sunt avute în vedere majorări ale dărilor către stat, în domenii precum agricultura sau energia, dar şi producătorii de bere vor fi taxaţi mai mult, în 2013. 

Executivul a adoptat şi un pachet de măsuri fiscale, prin care ar urma să aducă venituri suplimentare de aproximativ 2,9 miliarde de lei.


Etichete accizecursvalutaeuroleuBCEberevinuribăuturi fermentatealcoolaur

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live