Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Martie 2014

Banii colectaţi la bugetul de stat din creşterea accizei pentru benzină şi motorină vor fi direcţionaţi spre construirea de autostrăzi, susţine premierul Victor Ponta.

Acciza de 7 eurocenţi "va finanţa construcţia de autostrăzi"

radiojurnal

Prim-ministrul României Victor Ponta. Foto: Arhivă.

Banii colectaţi la bugetul de stat din creşterea accizei pentru benzină şi motorină vor fi direcţionaţi spre construirea de autostrăzi, susţine premierul Victor Ponta.

El a explicat la Antena 3 cum vor fi folosiţi banii rezultaţi din creşterea de 7 eurocenţi pe fiecare litru de carburant.

"Dacă Autostrada Piteşti-Sibiu va fi 4 miliarde de euro, un miliard trebuie să-l dea România, pentru că e cofinanţare; minim 25%. Un miliard de euro este această acciză pe un an şi jumătate. Deci acciza pe un an şi jumătate o bag toată ca şi cofinanţare la Sibiu-Piteşti.

"Dacă luăm Comarnic-Braşov, unde trebuie să dau plăţi de disponibilitate, la fel, îmi mai trebuie un an de acciză" a precizat Victor Ponta.

Creşterea cu 7 eurocenţi pe litru va intra în vigoare de la 1 aprilie şi este contestată de preşedintele Traian Băsescu, precum şi de opoziţie.

La rândul lor, producătorii de combustibili susţin că decizia guvernului va genera o scădere a consumului de carburanţi, iar operatorii economici spun că un preţ mai mare la benzină şi motorină se va regăsi în preţul final al tuturor produselor.


Etichete accizacarburanţiVictor Pontaautostrăziconstrucţiefonduribanicofinanţare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live