Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Marţi, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Decembrie 2018
Vizualizari: 221
Comentează add

Accidentele de circulaţie produc un număr tot mai mare de victime în lume, cu 1,35 milioane de morţi pe an, a atras atenţia vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Accidentele de circulaţie

florin-lepadatu

 

Accidentele de circulaţie produc un număr tot mai mare de victime în lume, cu 1,35 milioane de morţi pe an, a atras atenţia vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii, îngrijorată de lipsa de măsuri de securitate în ţările sărace, potrivit France Presse.

În raportul său mondial privind securitatea rutieră, OMS arată de asemenea că accidentele auto au devenit principala cauză de mortalitate în rândul copiilor şi tinerilor, între 5 şi 29 de ani.

În cursul ultimilor ani, numărul total de morţi pe şosele în lume a crescut permanent, cu 1,35 milioane de decese contabilizate în raportul pe 2018, în contextul în care OMS numărase peste 1,2 milioane într-un raport publicat în 2009.

OMS salută în acelaşi timp faptul că rata mortalităţii raportată la populaţia mondială s-a stabilizat în ultimii ani, ceea ce "ne face să ne gândim să eforturile desfăşurate în materie de securitate rutieră în unele ţări cu venituri medii sau ridicate au atenuat situaţia".

Acest succes este în mare măsură atribuit de experţi unei mai bune legislaţii privind principalele riscuri, cum ar fi viteza, alcoolul la volan şi absenţa centurii de siguranţă, a căştii pe motocicletă sau a scaunelor auto pentru copii.

În timp ce situaţia s-a îmbunătăţit în ţările bogate, nicio ţară cu venituri reduse nu a înregistrat o scădere a numărului total de decese, în mare parte din cauza lipsei de măsuri pentru îmbunătăţirea securităţii, conform raportului.

Riscul de mortalitate rutieră rămâne astfel de trei ori mai ridicat în ţările cu venituri mici decât în ţările cu venituri mari: cea mai mare rată a deceselor este în Africa (26,6 la 100.000 de locuitori) şi cea mai scăzută - în Europa (9,3 la 100.000 de locuitori).


Etichete Accidente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live