Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

28 Mai 2017
Vizualizari: 1199
Comentează add

UPDATE: Din ultimele informații, oferite de ISU Sibiu, 6 turiști au fost răniți în telecabinele care îi transportau între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Accident la telecabina de la Bâlea. Mai multe persoane au fost rănite

carmen-vulcan-sibiu

Telecabină. Foto: Arhivă / Petruţ Hîrţescu

UPDATE 4: Autorităţile din Sibiu au început cercetările în urma incidentului de astăzi, din zona montană Bâlea, în care 6 turişti au fost răniţi uşor după ce telecabinele în care se aflau au intrat cu viteză prea mare în staţiile de sosire.

Şase persoane, printre care şi un băieţel de patru ani, au suferit fracturi şi traumatisme. Printre răniţi se află şi turişti străini, din Ungaria şi Norvegia. Cu toţii au fost transportaţi la spitalele din Sibiu, iar pentru recuperarea unei femei de la Bâlea Lac a intervenit un elicopter SMURD.

Doar băieţelul, care a suferit o fractură de piramidă nazală, şi un bărbat cu rotula fracturată au mai rămas internaţi la Sibiu.

Rămaşi blocaţi la Bâlea Lac, peste 30 de turişti au fost nevoiţi să coboare o parte din drum pe jos, de la 2000 de metri atitudine.

Din primele investigaţii, incidentul s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la pupitrul de comandă al instalaţiei de transport pe cablu, dar nu este exclusă nici eroarea umană. Telecabina de la Bâlea aparţine unui operator privat.

Potrivit prefectului judeţului Sibiu, Lucian Radu, incidentul este cercetat de reprezentanţii ISCIR, dar şi de Protecţia Consumatorului şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. De asemenea, Poliţia a început cercetarea pentru vătămare corporară din culpă. Acesta nu este primul accident petrecut la telecabina Bâlea. În anii trecuţi, doi muncitori de la telecabină şi-au pierdut viaţa.

UPDATE 3: Din ultimele informații, oferite de ISU Sibiu, 6 turiști au fost răniți în telecabinele care îi transportau între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, după ce acestea au intrat cu viteză prea mare în stațiile de sosire.

4 dintre răniți s-au aflat la stația de jos, la Bâlea Cascadă, iar doi în telecabina cu sosire la Bâlea Lac, la 2000 de metri altitudine.

Pentru preluarea acestora din urmă , a fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD, care a sosit la fața locului.
Potrivit ISU Sibiu, un grup de turiști de peste 30 de persoane care se aflau la Bâlea Lac au început să coboare pe jos și vor fi preluați de microbuze trimise de autoritățile sibiene.

UPDATE 2: Un elicopter SMURD de la București a fost solicitat să intervină pentru preluarea turiștilor răniți în telecabina de la Bâlea Lac, la 2000 de metri altitudine.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Sibiu , Ramona Nistor, cei patru răniți de la Bâlea Cascadă au fost deja preluați de echipajele SMURD și Ambulanță, dar alți trei turiști au suferit răni în telecabina care i-a urcat la Bâlea Lac, la 2000 de metri.

Din informațiile de până nici aceștia nu sunt grav răniți , având traumatisme la membrele inferioare. Se pare că din cauza unei defecțiuni tehnice , ambele telecabine au intrat cu viteză în stațiile de sosire, atât la Bâlea Lac cât și la Bâlea Cascadă.

Răniții aflați la Bâlea Lac, la 2000 metri altitudine, vor fi coborîți cu elicopterul, deoarece singura cale de acces era telecabina, Transfăgărășanul fiind încă înzăpezit.

UPDATE 1: Șeful Serviciului Public Salvamont Sibiu,Adrian David, i-a declarat corespondentului RRA că din informațiile sale 8 persoane au fost rănite în acest incident.

Este vorba de turiști care se aflau în ambele telecabine, atât cea care cobora cât și cea care urca la Bâlea Lac. Telecabinele nu au frânat și au intrat cu viteză în stațiile de sosire.

În această perioadă, telecabina este singura cale de a ajunge la Bâlea Lac, deaoarece drumul Transfăgărășan este încă închis circulației.

Lucrătorii de la drumuri intervin pentru deszăpezirea sa, pentru că, în anumite zone, zăpadă este câțiva metri.

Știrea inițială

Mai mulți turiști au fost răniți după ce telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac s-a defectat și a intrat cu viteză prea mare în stația de sosire.

Din primele informații, oferite de ISU Sibiu, patru persoane au fost rănite ușor.

Mai multe echipaje de la SMURD, Ambulanță și Salvamont s-au deplasat spre Bâlea Cascadă , unde a avut loc incidentul.

Contactat telefonic, Leopold Klingeis, unul dintre administratorii telecabinei, a declarat corespondentului RRA Carmen Vulcan , că se pare că din cauza unei defecțiuni tehnice , telecabina nu a mai putut opri în stația de sosire de la Bâlea Cascadă și s-a izbit de peronul stației.


Etichete accident telecabinaranitiisusibiubalea lac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live