Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Octombrie 2021
Vizualizari: 283
Comentează add

Pentru eliberarea paşapoartelor și alte servicii publice care funcţionează în interiorul mall-urilor, se poate intra cu un test negativ. Cazarea la hotel se face cu certificat.

Accesul în centre comerciale, inclusiv la mall, cu certificat verde #CoVID

radiojurnal

   Foto: Arhiva/ MApN.

Accesul în toate centrele comerciale din România, inclusiv în mall-uri, se face pe baza certificatului verde. Testul negativ la COVID rămâne valabil doar în cazul serviciilor publice care funcţionează în interiorul mall-urilor, precum cele pentru eliberarea paşapoartelor.

Autorităţile au adus mai multe clarificări legislative, întrucât în actul normativ care prevedea restricţiile ce au intrat în vigoare astăzi se strecuraseră unele erori. Are mai multe detalii, redactorul RRA, Andrei Șerban.


Andrei Şerban: Guvernul a venit astăzi cu clarificări după erorile judiciare, aşa cum le-a numit secretarul de stat Raed Arafat, care au fost adoptate la sfârşitul săptămânii trecute. Astăzi s-a decis ca în mall-uri să se intre doar cu certificatul verde care atestă vaccinare sau trecerea prin boală. Excepţie fac persoanele care doresc să se vaccineze în centrele din interiorul mall-urilor, dar doar dacă există trasee bine delimitate pentru intrare şi pentru ieşire. Raed Arafat a mai spus că şi la magazinele alimentare din mall-uri se va intra tot cu certificatul verde, dar în cele din afara mall-urilor doar cu masca. Pentru a intra la farmacii nu este nevoie de certificatul verde. Cazarea în hoteluri se face doar cu certificatul verde, iar grădiniţele şi şcolile private vor avea activităţile suspendate până pe 5 noiembrie, dar vor putea să organizeze cursurile online.


Etichete centre comercialeintrare la mallcertificat verdeteste negativepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live