Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea

23 Mai 2011
Vizualizari: 2900
Comentează add

Pentru câteva mii de români, “acasă” înseamnă comunitățile din Peninsula Iberică în care au reușit să se integreze.

Acasă la românii din Spania Acasă la românii din Spania - Conține audio Acasă la românii din Spania - Conține galerie foto

Deși criza economică i-a întors acasă pe mulți dintre cei plecați să muncească în străinătate, românii continuă să fie una dintre cele mai numeroase comunități din Spania, cu aproape 900.000 de persoane înregistrate oficial.

Ca să rămână aproape de țară, românii s-au organizat în diverse asociații, care încearcă să-i unească oarecum pe cei care trăiesc în Spania. Una dintre asociațiile românești funcționează de trei ani la Elche, și beneficiază, la fel ca toate organizațiile străinilor, de sprijinul autorităților locale.

Oricât de bine s-au integrat în societatea spaniolă, românii pe care i-am cunoscut aici mi-au vorbit cu nostalgie de țară, și chiar dacă trăiesc într-un loc la care mulți doar visează, fiecăruia îi lipsește câte ceva din România: Mihaelei îi lipsesc munții de pe Valea Prahovei, Alinei îi lipsește mâncarea de acasă iar Mihnea se gândește din când în când la zăpada din țară, căreia îi cam duce dorul.

Ascultați un reportaj de Ilie Pintea.


Etichete diasporaromâni în străinătateSpaniaElcheAlicanteOrigini LatineMihaela Bobocescu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live