Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

27 Februarie 2013
Vizualizari: 1876
Comentează add

Academia Română respinge categoric declaraţiile lui Vladimir Iliescu despre Holocaustul din România şi îşi exprimă regretul că acestea au fost făcute în spaţiul său.

Academia Română se disociază de afirmaţiile lui Vladimir Iliescu

paul-poterasi

Monumentul Victimelor Holocaustului. Foto: Agerpres

Academia Română se disociază total de afirmaţiile lui Vladimir Iliescu, care în data de 14 februarie, într-o intervenţie făcută în Aula Academiei, a susţinut că Holocaustul în România este o minciună enormă pe plan cosmic.

Potrivit comunicatului, postat pe site-ul Academiei Române, cel mai înalt for academic din ţară respinge categoric declaraţiile respective şi îşi exprimă regretul că acestea au fost făcute în spaţiul său.

Conţinutul intervenţiei domnului Vladimir Iliescu nu avea legătură cu tematica întâlnirii şi a fost total neprevăzut - precizează comunicatul.

În urmă cu câteva zile, mai multe organizaţii ale societăţii civile i-au cerut, printr-o scrisoare deschisă, preşedintelui Academiei Române, academicianul Ionel Haiduc, să se delimiteze de afirmaţiile cu privire la Holocaust făcute de Vladimir Iliescu.

Academia Română precizează că la eveniment au luat cuvântul 11 persoane, printre care ultimul vorbitor a fost prof. Vladimir Iliescu de la Universitatea din Aachen - Germania.

"Întâlnirea nu comporta o dezbatere. Discursurile s-au referit la noile apariţii.

"Conţinutul intervenţiei domnului Vladimir Iliescu nu avea legătură cu tematica întâlnirii şi a fost total neprevăzut", se arată în comunicatul Academiei Române.


Etichete Vladimir IliescuAcademia RomânăHolocaustdeclaraţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live