Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

26 Februarie 2015
Vizualizari: 909
Comentează add

Ministrul Eugen Teodorovici a explicat că-şi doreşte o simplificare a întregului sistem de absorbție şi ceea ce a numit "o curăţare" a administraţiei publice de orice suspiciune.

Absorbţia fondurilor europene în România ”rămâne o problemă”

andreea-marin

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. Foto: Alex Dolea. 

Ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici a precizat astăzi la emisiunea "Probleme la Zi" de la Radio România Actualităţi că segmentul se confruntă cu două neajunsuri: şi anume un risc mare de neutilizare totală a acestor bani şi folosirea lor pentru proiecte care uneori nu au un impact real asupra economiei. 

Este motivul pentru care Eugen Teodorovici a explicat că-şi doreşte o simplificare a întregului sistem şi ceea ce a numit "o curăţare" a administraţiei publice locale şi centrale de orice suspiciune printr-un pachet de măsuri la care se va lucra de luna viitoare. 
 
Şi tot de luna viitoare, va fi lansat în premieră programul naţional "Primul Job", adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani. 
 
Prin intermediul lui, aceştia vor putea fi încadraţi în muncă în administraţia publică, dar şi la companii de pe piaţa românească dispuse să externalizeze unele servicii. 
 
O altă noutate anunţată de ministrul fondurilor europene este sprijinirea românilor dinafara graniţelor pentru deschiderea unei afaceri cu sediul în România, dar a cărei activitate se poate desfăşura în ţara de domiciliu.
 
"Dacă românii decid să rămână în afara ţării, în alte ţări europene, atunci o să am grijă ca ei să trăiască acolo unde trăiasc, cel puţin la fel de bine precum o fac ceilalţi cetăţeni. Şi de asta finanţăm proiecte pentru românii din afară până la 75 de mii de euro pentru deschiderea unei afaceri în România, pentru ca eu stat, totuşi, să impozitez acea activitate, dar o activitate care se desfăşoară în statul în care românul nostru trăieşte.
 
"De asemenea, să finanţăm pregătirea românului din afara ţării noastre sub orice formă, chiar dacă este absolvent al unei forme de  învăţământ, chiar dacă, nu ştiu, este şomer să-l ajutăm să se formeze, să se pregătească, pentru că acolo unde el trăieşte să găsească un loc mai bun, cu un salariu mai bun" , a mai spus Eugen Teodorovici.
 
Ministrul fondurilor europene a mai precizat că tot prin intermediul unui astfel de program, copiii români ai căror părinţi muncesc în Străinătate, vor beneficia de finanţarea pentru after-school, astfel încât să nu mai părăsească de timpuriu sistemul de învăţământ. 

Etichete Absorbţia fondurilor europene"Probleme la Zi""Primul Job"Eugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live