Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

16 Martie 2020
Vizualizari: 319
Comentează add

În general, în comune și orașele mici, primarii în funcție au obținut un nou mandat. În orașele mari, câștigătorii vor fi desemnați în turul doi.

Absenteism record la alegerile locale din Franța

daniela-coman

 Foto: Arhivă.

Cu 36 de noi decese, Franța înregistrează cel mai grav bilanț zilnic de la începutul epidemiei cu noul coronavirus: 127 de oameni au murit până acum, dintr-un total de 5.423 de contaminări.

Alegerile locale de ieri au fost marcate de un absenteism-record după ce Franța, ca majoritatea țărilor europene, a intrat în repaus.

Ca și alte țări europene, Franța a intrat în repaus. După măsurile de restrângere a activității în numeroase sectoare, anunțate la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi se închid și școlile, activitatea tribunalelor este suspendată, iar transportul în comun, diminuat. Oamenii sunt sfătuiți să rămână în casă, pentru a evita propagarea coronavirusului.

Ieri, la alegerile locale, s-a înregistrat o prezență slabă la vot, de 45,5%. Potrivit unui sondaj de opinie, patru din zece absenți au declarat că nu au dorit să meargă în aglomerație de teamă să nu ia virusul.

Alții au refuzat să voteze în semn de protest față de decizia guvernului de a menține scrutinuri, în condițiile crizei sanitare. Nu se știe deocamdată dacă turul doi, programat pentru duminica viitoare, va fi totuși organizat. Mai multe partide politice au cerut deja amânarea lui.
Premierul Edouard Philippe a anunțat noi consultări.

"Voi reuni din nou Consiliul științific pentru coronavirus, apoi mă voi consulta cu reprezentanții forțelor politice. Vom face totul într-o transparență totală, ținând cont de recomandările sanitare", a declarat premierul Edouard Philippe.

Preocupați de epidemie, francezii au fost foarte puțin interesați de aceste alegeri, iar campania electorală aproape ca a trecut neobservată. În general, în comune și orașele mici, primarii în funcție au obținut un nou mandat. În orașele mari, câștigătorii vor fi desemnați în turul doi.


Etichete Edouard PhilippeFranțaalegeri locale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live