Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ - continuare Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Octombrie 2016
Vizualizari: 745
Comentează add

Graham Ellis, directorul adjunct de la BBC, avertizează că plata unei taxe radio-tv reprezintă garanţia independenţei serviciilor publice.

Abonamentul, "absolut esenţial pentru independenţa BBC"

radiojurnal

Graham Ellis, directorul adjunct de la BBC, avertizează că plata unei taxe radio-tv este deopotrivă garanţia independenţei serviciilor publice de profil şi a democraţiei.

El apreciază că prin actualul abonament pe care îl achită, publicul se asigură că primeşte o informaţie corectă. În consecinţă, şi încrederea ascultătorilor este mai mare decât în alte posturi comerciale, mai spune Graham Ellis.

Graham Ellis: Realitatea este că abonamentul se dovedeşte absolut esenţial pentru independenţa BBC, pentru că, o dată stabilit, acesta îi permite radioului să fie independent deopotrivă faţă de guvernări şi presiunea concurenţei.

Altfel spus, putem să ne facem treaba cu conştiinţa curată, fără să ne gândim ce cred politicienii. Această independenţă sprijină democraţia, pentru că avem un electorat informat independent şi, poate ce e mai important, se reflectă în încrederea poporului britanic în noi, pentru că BBC rămâne, categoric, cea mai credibilă organizaţie în Regatul Unit.


Etichete Graham EllisBBCtaxa radio-tvindependenţa serviciilor publice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live