Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

31 August 2015

România se află pe locul trei în Europa,după Spania şi Malta în ceea ce priveşte rata abandonului şcolar,potrivit datelor Eurostat valabile pentru anul trecut.

Abandonul şcolar în UE Abandonul şcolar în UE - Conține audio

daniela-manuta

 

18 la sută din tinerii români cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani care au absolvit cel mult gimnaziul nu şi-au mai continuat studiile.

Ei renunță la studii fie pentru că au probleme în familie,dificultăți de învățare sau nu își mai permit financiar să meargă la școală.

Statele membre s-au angajat, în cadrul Strategiei Europa 2020, să reducă rata abandonului școlar la mai puțin de 10 la sută.

Abandonul școlar are drept consecințe șomajul, excluziunea socială și sărăcia.

Prin intermediul strategiei Europa 2020, Uniunea Europeană vizează să sprijine mai bine tinerii și să le permită să își dezvolte din plin talentele în propriul lor interes, dar și în beneficiul economiei și societății.

Unul din obiectivele principale convenite de Consiliul European este de a reduce procentul de tineri care părăsesc timpuriu școala sub 10% și de a asigura că cel puțin 40% din tânăra generație dispune de o diplomă de învățământ superior sau de un echivalent al acesteia.

Îmbunătățirea rezultatelor școlare ale tinerilor răspunde în același timp obiectivului de „creștere inteligentă”, îmbunătățind nivelurile de competență, cât și obiectivului de „creștere favorabilă incluziunii”, prin abordarea unuia din cei mai importanți factori de risc pentru șomaj și sărăcie.  

AUDIO:  Ce ar mai trebui făcut pentru a reduce acest fenomen, în opinia oamenilor?


Etichete abandon şcolarşomajstudiiStrategia Europa 2020gimnaziusărăcieexcluziune socială

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live