Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

17 Septembrie 2020
Vizualizari: 771
Comentează add

A zecea ediție a Festivalului de Film Românesc la Madrid

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 

La Cinemateca din Madrid începe astăzi cea de-a zecea ediție a Festivalului de Film Românesc, cu șase din cele mai importante și noi producții românești. Organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid, Festivalul va avea loc până pe 25 septembrie. Evenimentul începe cu proiecția filmului "Parking" de Tudor Giurgiu. După proiecție regizorul va avea o discuție cu cinefilii din capitala spaniolă. O corespondență de la Annamaria Damian.

Reporter: Filmul lui Tudor Giurgiu, al patrulea lungmetraj din cariera sa, a avut deja premiera în Spania în condiții de pandemie, în plină izolare, în luna mai, pe platforma Filmin. Dacă la început i s-a apărut ceva temerar, acum Tudor Giurgiu crede că această lansare atipică a filmului are avantajele ei.
 
Tudor Giurgiu: Decizia asta mi s-a părut până la urmă un experiment care iată a reuşit, era o perioadă în care lumea avea nevoie să participe, să vadă film, să aibă sentimentul că vede nişte premiere. Am rămas extrem de impresionat de impactul, cel puţin mediatic, pe care l-a avut. Nu am fi avut acelaşi impact şi aceleaşi critici dacă filmul ar fi fost lansat tradiţional, toamna asta spre exemplu, între rockbustere americane și alte titluri. Deci, cred că a fost o idee bună.
 
Reporter: A zecea ediţie a Festivalului de la Madrid mai aduce fanilor spanioli ai filmului românesc "La Gomera" de Corneliu Porumboiu, "Un om la locul lui" de Hadrian Marcu, "Dragoste 1. Câine", "Dragoste 2. America" de Florin Șerban și "Ivana cea groaznică" de Ivana Mladenovici. Cele şase pelicule vor ajunge, apoi, până în luna decembrie, la Valencia, Barcelona, Sevilla, Cordoba, Oviedo, Zaragoza şi Tenerife.
 
(PH)

Etichete MadridSpaniaFestivalul de Film Românesc(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live