Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Vineri, 22 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Martie 2017
Vizualizari: 447
Comentează add

Spectacolul este transmis în direct de Radio România Cultural, începând cu ora 19:00.

A XVII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural

radiojurnal

La Teatrul Odeon din Capitală, are loc, în această seară, cea de-a 17-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural.

Actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ada Solomon,  primul producător român nominalizat la premiile Oscar, şi pianista Alexandra Dariescu vor primi premii speciale.

Aceasta din urmă a fost inclusă în topul celor mai buni 30 de tineri pianişti din lume de către International Piano Magazine. 

Alexandra Dariescu: "Am fost foarte bucuroasă când am primit această veste frumoasă şi mă simt extrem de onorată pentru aşa un premiu şi pentru că activitatea mea internaţională este recunoscută în România. Mă bucur sincer. Aşa că în Bucureşti vin cu cel mai mare drag şi de-abia aştept să cânt şi în concertul de vineri, 24 martie, la Sala Radio şi de-a abia aştept să văd pe toată lumea de la gală şi să ne bucurăm împreună". 

După cum ne-a transmis reporterul nostru, Francesca Rusu, participanţii la eveniment pot admira picturi celebre din patrimoniul naţional, expuse în foaierul Teatrului Odeon.

Trei premii speciale

Premiul In Memoriam Iosif Sava îi va reveni pianistei Alexandra Dariescu. De la Albert Hall din Londra la Carnegie Hall în New York, românca Alexandra Dariescu a fermecat publicul meloman cu muzicalitatea sa naturală şi cu o prezenţă de scenă captivantă. Alexandra Dariescu a fost inclusă de International Piano Magazine în topul celor 30 de pianişti din lume sub 30 de ani, care promit o carieră spectaculoasă.

Premiul Lux Mundi va fi decernat, anul acesta, Adei Solomon, primul producător din istoria cinematografiei româneşti care a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, respectiv pentru pelicula Tony Erdmann. Membru al Academiei Europene de Film, Ada Solomon a mai produs Aferim, în regia lui Radu Jude, peliculă care a câştigat Ursul de Argint la Berlin. Ada Solomon este şi deţinătoarea unui Urs de Aur pentru filmul Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer.

Premiul de Excelenţă îi va fi oferit marelui actor Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, preşedintele  Uniunii Teatrale din România, pentru tinereţea de spirit şi de faptă a omului de teatru în calitate de actor, regizor, manager şi eminent promotor al valorilor naţionale şi universale ale artei spectacolului.

Celor trei premii speciale li se vor adăuga alte nouă distincţii la tot atâtea categorii, pentru cele mai mari realizări culturale ale anului 2016. Aceste categorii sunt: film, teatru, poezie, proză, proiecte culturale şi festivaluri, educaţie, ştiinţă, muzică şi arte plastice.

Momentele artistice ale Galei Radio România Cultural vor fi asigurate de Adrian Nour Project iar prezentatori vor fi Daniela Ivanov şi Dragoş Muscalu, gazde ale emisiunilor matinale ale postului.

A XVII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural este un eveniment produs de Radio România Cultural, în parteneriat cu Teatrul Odeon.

Spectacolul va fi transmis în direct onair şi online de Radio România Cultural.

Înregistrarea showului va fi difuzată de coproducătorul galei, TVR.


Etichete A XVII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Culturalteatrul odeonion caramitruada solomonalexandra dariescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live