Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

5 Martie 2020
Vizualizari: 533
Comentează add

UPDATE: Ministrul propus pentru externe, Bogdan Aurescu, aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

A treia zi de audieri a miniștrilor Cabinetului Cîțu

radio-romania-actualitati

UPDATE: Ministrul propus pentru externe, Bogdan Aurescu, aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului    

Ministrul propus pentru portofoliul externelor, Bogdan Aurescu, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, cu 23 de voturi pentru, şapte împotrivă şi trei abţineri.

În timpul audierilor, el a făcut referire la criza migraţiei şi a precizat că România analizează sporirea prezenţei sale în cadrul FRONTEX.

Bogdan Aurescu a spus că mâine va participa la Zagreb, la o reuniune extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, unde se va discuta despre situaţia din Siria şi componenta de migraţie: 

Bogdan Aurescu: Voi sublinia importanţa unităţii la nivelul Uniunii Europene, de acţiune, în primul rând, precum şi importanţa tratării cauzelor care au dus la această criză migratorie şi anume conflictul din Siria, unde este nevoie de o de escaladare, este nevoie de o soluţie politică, este nevoie de identificarea celor mai importante mijloace, în acelaşi timp, pentru ca graniţele externe ale Uniunii Europene să fie protejate şi ca acest acord din 2016 între Uniunea Europeană şi Turcia să fie respectat.

---Stirea initiala---

Astăzi este ultima zi de audieri în Parlament pentru miniştrii propuşi să facă parte din Cabinetul Florin Cîţu.

De la această oră sunt programaţi să apară, pe rând, în faţa comisiilor de specialitate candidaţii pentru portofoliile Externelor, Afacerilor Europene, Economiei şi Internelor.

Pentru mai multe informaţii intrăm acum în direct cu redactorul RRA Alina Bordeiaşu. Bună dimineaţa, Alina! Te ascultăm!

Reporter: Bună dimineața! Chiar de la această oră este programată audierea ministrului propus la Externe, Bogdan Aurescu, urmează Marcel Boloș - Fonduri Europene, Virgil Popescu la Economie, iar ziua de audieri se încheie cu Marcel Vela, propus ministrul de Interne.

Toți acești candidați la funcția de ministru sunt obișnuiți cu testul din comisiile de specialitate, întrucât au făcut parte și din guvernele anterioare.

De altfel, este cunoscut faptul că premierul desemnat Florin Cîțu nu a făcut mari schimbări în actuala componență a cabinetului, singurul nou venit fiind Lucian Heiuș, propus la Ministerul Finanțelor.

Până astăzi, în cele două zile de audieri, au primit avize pozitive cinci din cei 12 miniștri desemnați.

Avizele din comisiile parlamentare sunt consultative, plenul reunit fiind suveran. Un vot în plen pentru învestirea Cabinetului Florin Cîțu este așteptat săptămâna viitoare.


Etichete audieriministricabinetul cituguvernpsdpnlflorin citu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live