Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

7 Martie 2022
Vizualizari: 232
Comentează add

Statul Major al armatei ucrainene a avertizat, din nou, astăzi, că forțele ruse pregătesc noi atacuri aeriene cu bombe și rachete asupra marilor orașe din Ucraina.

A treia rundă de negocieri între Ucraina și Rusia, "fără progrese notabile"

-

Jitomir. Foto: Arhiva/Ilie Pintea.

 Cea de-a treia rundă de negocieri între Ucraina și Rusia s-a încheiat fără progrese notabile. Reprezentanții celor două părți au declarat că au încercat să găsească o soluție, astfel încât să se poată realiza evacuarea civililor în siguranță din localitățile bombardate.

Până acum, așa-numitele coridoare umanitare nu au putut fi folosite în mai multe regiuni ale Ucrainei, iar rușii și ucrainenii s-au acuzat reciproc că nu au respectat încetarea focului.

Chiar și în timpul celei de-a treia runde de negocieri au continua confruntările între militarii ruși și ucraineni, iar atacurile armatei ruse asupra unor localități au făcut victime în rândul populației civile.

Statul Major al armatei ucrainene a avertizat, din nou, astăzi, că forțele ruse pregătesc noi atacuri aeriene cu bombe și rachete asupra marilor orașe din Ucraina, însă ucrainenii susțin că sunt pregătiți să se apere.

Trimisul RRA Mario Balint transmite din sudul Ucrainei.


Reporter: Ministerul Apărării de la Kiev raportează progrese semnificative în aprovizionarea cu arme din străinătate, ceea ce va constitui o surpriză pentru ruși, potrivit unei postări pe contul de Facebook al ministrului Oleksii Reznikov.

În regiunea Odesa există determinare din partea voluntarilor unității de apărare teritorială, dar aceștia solicită mai multă muniție.


-: Dacă aveți posibilitatea, avem nevoie de muniție. În Odesa, întregul oraș este pregătit de luptă. Nu vom ceda invadatorilor niciun centimetru din pământul nostru.


Reporter: Potrivit Ministerului Apărării de la Kiev, peste 50.000 de căști și veste antiglonț au fost livrate în ultimele trei zile.

De asemenea, uniforme deja cusute pentru armatele țărilor NATO vor echipa voluntarii.


-: Conform ordinelor președintelui Republicii Ucraina, Volodimir Zelenski, s-au constituit trupele de apărare teritorială. Suntem cu toții pregătiți să ne apărăm pământurile noastre, familiile noastre, viața noastră. Foarte mulți locuitori din Ismail sunt dornici să se înroleze. Unii au făcut armata, alții - nu; cu toții sunt echipați, înarmați și instruiți, gata să ne apărpăm țara de invadatori. Împreună vom reuși!


Etichete ucrainarusianegocieriodesamunitienatolievvolodimir zelenski(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live