Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu, Amsterdam

28 Martie 2017
Vizualizari: 931
Comentează add

Preşedintele Parlamentului European a precizat că instituţia pe care o conduce va adopta săptămâna viitoare o rezoluţie pentru Brexit

A. Tajani: Parlamentul European, rol decisiv în negocierile pentru Brexit

claudia-marcu-amsterdam

 

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European vor discuta, mâine, despre poziţia Parlamentului în cadrul negocierilor pentru Brexit, a anunţat preşedintele instituţiei, Antonio Tajani, după întâlnirea cu primarul Londrei, Sadiq Khan. Parlamentul European va adopta săptămâna viitoare o rezoluţie pe această temă.

Corespondentul Radio România, Claudia Marcu a transmis că preşedintele Antonio Tajani a spus că Parlamentul European va juca un rol decisiv în negocierile pentru Brexit. El a precizat că interesele cetăţenilor europeni vor fi protejate, iar după acest divorţ, Uniunea Europeană trebuie să continue să colaboreze cu Marea Britanie.

Antonio Tajani: "Cele patru libertăţi trebuie să rămână unite. Este un punct important pentru negociatorul şef, Michel Barnier." 

Antonio Tajani s-a referit la libera circulaţie a bunurilor, serviciilor, capitalului şi persoanelor. Primarul capitalei britanice, Sadiq Khan, a subliniat şi el faptul că pedepsirea Marii Britanii în aceste negocieri nu este în interesul nimănui. 

Sdiq Khan: "Votul Londrei a fost pentru rămânerea în Uniunea Europeană, dar acceptăm decizia majorităţii. Vrem să continuăm colaborarea excelentă cu Uniunea Europeană chiar şi după ce părăsim structurile acesteia."


Etichete Parlamentul EuropeanBrexitAntonio TajaniSadiq Khan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live