Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Marilena Frâncu

25 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1432
Comentează add

Patru din zece adolescenţi români au consumat cel puţin o dată, conform ultimelor date UNICEF.

A scăzut vârsta de la care tinerii încep să consume alcool A scăzut vârsta de la care tinerii încep să consume alcool - Conține audio

marilena-francu

Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat. Conform ultimelor date UNICEF, patru din zece adolescenţi români au consumat alcool cel puţin o dată în viaţă, iar adolescenţii din mediul urban beau aproape de două ori mai mult alcool decât cei din mediul rural. Îngrijorător este faptul că a scăzut vârsta de la care tinerii încep să consume alcool şi mai mult, ei nu cunosc consecinţele consumului de alcool asupra organismului lor.
Fără o comunicare constantă asupra consumului iresponsabil de alcool, care să vizeze atât minorii, cât şi factorii de influenţă din viaţa acestora, precum părinţii, profesorii, antrenorii şi fără o aplicare strictă a legislaţiei care interzice vânzarea de alcool minorilor, nu se va putea reduce numărul celor care consumă alcool până la vârsta de 18 ani – este concluzia desprinsă de toţi cei prezenţi la conferinţa organizată astăzi, în cadrul Campaniei de informare asupra efectelor consumului de alcool în rândul minorilor “Suntem mulţi”.
În cadrul campaniei “Suntem mulţi cei care spunem NU alcoolului înainte de 18 ani” a fost lansat Ghidul pentru părinţi – Cum să discuţi despre alcool cu părinţii, document care poate fi vizualizat pe site-ul oficial al campaniei.Ghidul cuprinde informatii despre cauzele si efectele consumului de alcool asupra minorilor, menite să ajute părinţii în discuţiile lor despre alcool.


Etichete UNICEFconsumul de alcoolminoricampanii sociale

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live