Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1217
Comentează add

UPDATE: Ora 20.00 - Protestatarii care s-au adunat în această seară în Piaţa Universităţii din capitală au blocat circulaţia autovehiculelor în zonă.

A şasea seară de manifestaţii în Piața Universității

radiojurnal

Arhivă foto: Alex Buzică.

UPDATE: ora 20.00 - Protestatarii care s-au adunat în această seară în Piaţa Universităţii din capitală au blocat circulaţia autovehiculelor în zonă. Este cea de-a şasea seară de manifestaţii după tragedia de la clubul Colectiv.

Reporterul nostru, Florentina Varga, se află la faţa locului cu informaţii noi în direct acum. Bună seara, Florentina!

Reporter: Bună seara! În urmă cu câteva minute a apărut şi preşedintele Klaus Iohannis, este înconjurat de presă, bineînţeles, de mulţime, care scandează în continuare lozincile arhicunoscute. Aşa cum spuneai, perimetrul din faţa Teatrului Naţional este blocat de demonstranţi, astfel încât circulaţia este restricţionată. Aproximativ o mie de oameni participă şi în această seară aici, în Piaţa Universităţii, la protest. Am văzut familii cu copii mici, mulţi tineri, dar şi adulţi, toţi scandând "Dreptate!" S-a cântat ceva mai devreme Imnul naţional, dar şi alte cântece patriotice. Un mic incident a avut loc lângă Facultatea de Arhitectură. Unul dintre demonstranţi pro-preşedinte Iohannis şi un altul anti-preşedinte au avut divergenţe verbale. Imediat Jandarmeria a intervenit, moment în care cei strânşi aici au scandat "Fără violenţă". Spiritele s-au liniştit şi în continuare se scandează lozinci precum "Dreptate!" sau "Unitate!". Deocamdată atât, voi reveni, mulţumesc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: ora 19.00 - În Piaţa Universităţii din Capitală s-au adunat câteva sute de persoane în cea de-a şasea seară de proteste, după tragedia de la Clubul "Colectiv".

Aflăm mai multe informaţii în direct de la reporterul nostru Alin Şerbănescu.

Bună seara, Alin! Ce se întâmplă acum în Piaţa Universităţii?

Reporter: Bună seara! Sunt aproximativ trei sute de persoane strânse aici în Piaţa Universităţii, pe cele două tronsoane care mărginesc Bulevardul Magheru. Un grup mai mare se află în zona piaţetei din faţa Institutului de Arhitectură "Ion Mincu". În legătură cu cetăţenii care sunt aici, trebuie spus că aceştia manifestă paşnic. Trebuie, de asemenea, să spun că circulaţia în zonă se desfăşoară în condiţii normale, atât pe carosabil, cât şi pe trotuar. În ceea ce priveşte scandările, sunt bineînţeles cele cu care noi ne-am obişnuit în ultimele zile, şi anume "Demisia!", "Jos sistemul mafiot!".

Văd şi o pancartă pe care scrie "Johannis, demisia!". S-a scandat mai devreme aici "Toate partidele fură prin rotaţie". Există în zona Troiţei de la Piaţa Universităţii aproximativ patru cetăţeni care ţin un banner pe care scrie "Să dormi în parlament în timp ce oamenii mor, asta nseamnă să fii mafiot". Tot în această zonă sunt doi stegariu care agită steagul tricolor. În rest, aşteptăm, conform unor păreri, unor opinii de aici din piaţă, ca în jurul orei 8:00 să se adune grupuri mai masive de oameni.


Etichete protestele noii politicimanifestanticlubul colectivpiata universitatiitragedie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live