Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

9 Iulie 2020
Vizualizari: 147
Comentează add

Angela Merkel: Avem nevoie de o Europă care să facă față provocărilor prezentului și viitorului.

A. Merkel a prezentat programul preşedinţiei germane a Consiliului UE

carmen-gavrila

Cancelarul Gemaniei, Angela Merkel. Foto: Arhivă.

Cancelarul german, Angela Merkel, a prezentat în Parlamentul European programul președinției germane a Consiliului Uniunii Europene pe care Germania o va deține în următoarele șase luni.

Ea a făcut un apel la solidaritate și unitate între statele membre, astfel încât acestea să fie mai puternice atunci când vor ieși din criza coronavirusului.

Merkel a numit această criză sanitară cea mai mare provocare pentru Uniunea Europeană.

Angela Merkel a explicat că viitorul buget multianual, dar și fondul de redresare post COVID-19 trebuie să ajute, nu doar pe termen scurt, ci și să ducă la o reformă a uniunii pe termen lung.


Angela Merkel: Avem nevoie de o Europă care să facă față provocărilor prezentului și viitorului.


Reporter: La rândul său, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat politicienii și instituțiile să nu neglijeze, în discuții, bugetul multianual în favoarea instrumentului de redresare economică, numit "Uniunea Europeană - generația viitoare".


Ursula von der Leyen: Solidaritatea înseamnă că cei care au nevoie mai mare de sprijin vor primi ajutor, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să facă nimic. De aceea, în instrumentul de redresare, investițiile sunt legate de reformele cerute în recomandările specifice fiecărei țări.


Reporter: Statele membre trebuie să depășească divergențe legate de mai multe aspecte, de la sumele alocate planului de redresare, la durata acestuia ori la raportul între împrumuturi și granturi sau criteriile de împărțire între state, modalitățile de rambursare a sumelor din acest fond, până la controversata chestiunea a condițiilor de acordare, mai exact, reformele cerute în schimbul accesării banilor, pornind de la recomandările semestrul european.


Etichete angela merkelgermaniaconsiliul ue(RS)crizacomisia europeana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live