Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Decembrie 2017
Vizualizari: 649
Comentează add

Procurorul general nu a respins ideea de a ataca la Curtea Constituţională modificările la legile justiţiei, dacă va fi cazul

A. Lazăr: Ministerul Public analizează modificările aduse legilor justiţiei

radiojurnal

Procurorul General al României, Augustin Lazăr Foto: Arhivă.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, astăzi, că Ministerul Public face o analiză a modificărilor aduse în Parlament legilor justiţiei pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care va acţiona.

Augustin Lazăr: "Avem nevoie de legi în care să aibă încredere toţi românii. Avem nevoie de o justiţie care să fie bine conturată, o justiţie europeană şi nu una în care să nu aibă încredere.

Este o analiză în curs şi vom prezenta instrumentele juridice. Există instrumente juridice prin care se pot verifica aceste texte." Reporterul: "Dar le veţi contesta la Curtea Constituţională?"  Augustin Lazăr: Este una dintre ideile noastre."

Prezent în Parlament, la şedinţa comisiilor juridice, Augustin Lazăr se arată mulţumit de bugetul avizat favorabil pentru Ministerul Public. În aceleaşi comisii au mai fost aprobate, astăzi, bugetele mai multor instituţii printre care Curtea Constituţională, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi pentru Autoritatea privind Protecţia Datelor, care a primit, în premieră, o alocare bugetară cu 47 de procente mai mare decât până acum.


Etichete modificările la legile justiţieiAugustin Lazărprocurorul generalMinisterul Public

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live