Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Noiembrie 2020
Vizualizari: 383
Comentează add

În Spania a început procesul a trei complici ai teroriștilor care, în 2017, au lansat atacuri la Barcelona și Cambrils.

A început procesul complicilor în atacurile de la Barcelona și Cambrils

florin-lepadatu

Sagrada Familia, Barcelona. Foto: wikipedia.org

În Spania a început procesul a trei complici ai teroriștilor care, în 2017, au lansat atacuri la Barcelona și Cambrils.

Teroriștii au fost uciși la vremea respectivă de forțele de ordine, iar creierul celulei a murit într-o explozie, în casa unde se pregătea un atentat de proporții plănuit să aibă loc la Catedrala Sagrada Familia din Barcelona. 

Reporter: Annamaria Damian - ”Cea mai așteptată declarație este a lui Mohamed Houli Chemlal, care se afla în casa din localitatea Alcanar, unde a avut loc explozia provocată de manevrarea unor substanțe periculoase. Acest accident a schimbat planurile teroriștilor, ei au decis să comită un atentat improvizat peste numai câteva zile. Au intrat cu o furgonetă pe bulevardul Rambla din Barcelona și au călcat turiști și localnici, iar la Cambrils au atacat cu cuțitele oameni aflați la plimbare. Al doilea acuzat este Driss Oukabir, care a declarat în fața autorităților că gruparea pregătea atentate și că el doar executa ceea ce îi ordonau prietenii săi. Avocatul lui Oukabir spune că acesta nu este radical, pentru că el consumă droguri și alcool. Dar instanța așteaptă de la el să clarifice felul în care Abdelbaki es-Sati, considerat liderul celulei, a reușit să plănuiască atentatele. În fine, al treilea acuzat cere achitarea și apărătorul lui spune că nu împărtășește ideile organizații teroriste Stat Islamic, el fiind implicate în atentate pentru că este cel care a împrumutat una din furgonete folosite în atacuri, fără să cunoască intențiile adevărate ale autorilor.”


Etichete atacuriBarcelonaCambrils

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live