Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

15 Martie 2021
Vizualizari: 267
Comentează add

Credincioşii care ţin post aleg să se abţină de la alimentele de origine animală - carne, lapte, ouă - şi de la distracţii.

A început Postul Paştelui pentru credincioşii ortodocşi şi greco-catolici

remus-radulescu

  Foto: Arhivă.

Ortodocşii şi greco-catolicii intră de luni, 15 martie, în postul Paştelui, perioada de pregătire de şate săptămâni pentru sărbătoarea Învierii Domnului, care cade anul acesta la 2 mai.
 
Credincioşii care ţin post aleg să se abţină de la alimentele de origine animală - carne, lapte, ouă - şi de la distracţii. Biserica recomandă toate aceste lucruri ca pe un mod de sacrificiu personal, dedicat lui Iisus Hristos, care a murit şi a înviat pentru oameni.
 
În Postul Mare sunt doar două dezlegări la peşte, de Bunăvestire, pe 25 martie, şi în Duminica Floriilor, pe 25 aprilie.
 
Postul nu se ţine pentru a slăbi sau pentru că anumite mâncăruri ar fi necurate, ci pentru că e un mod de a intra în relaţie cu Dumnezeu, iar acest mod nu se limitează la mâncare. Postul, aşa cum îl recomandă Biserica, constă în abţinere de la alimentele de origine animală - carne, brânză, ouă - dar şi de la distracţii, de la viaţa sexuală, cu alte cuvinte, o abţinere de la anumite gesturi îngăduite în perioada de nepost.
 
Care este rostul acestei înfrânări? Limitarea activităţii trupului şi intensificarea vieţii sufleteşti.
 

Etichete postPaștiortodoxdezlegare la pește

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live