Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Mihaela Mihai

25 Martie 2016
Vizualizari: 503
Comentează add

Competiția este organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti şi este deschisă tuturor celor preocupați de teme comunitar.

A început o nouă ediţie a concursului Reporter şi blogger european A început o nouă ediţie a concursului Reporter şi blogger european - Conține audio

mihaela-mihai

S-a dat startul înscrierilor într-o nouă ediţie a concursului Reporter şi blogger european.

Competiția este organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti şi este deschisă tuturor celor preocupați de teme comunitare.

Reprezentanța Comisiei Europene la Bucureşti  vrea ca prin acest concurs să-i încurajeze pe jurnaliști și bloggeri să se specializeze în analiza informațiilor care provin de la instituțiile comunitare  și a subiectelor europene în general.

AUDIO: Agenda europeana. Euranet Plus.

"Europa se vrea vorbită, dezbătută, pusă sub semnul întrebării şi asumată, spune Angela Filote, șefa  Reprezentanței Comisiei Europene". Ea detaliază motivele organizării competiţiei:   

"Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să trimită până pe 31 octombrie, data limită de înscriere,materiale proprii, pe teme europene, publicate din prima zi a anului şi până în ultima zi de octombrie. Nu sunt acceptate știri, DOAR analize, reportaje, ori articole de opinie și imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate însoțite de comentarii relevante).

Fiecare concurent trebuie să trimită cel puţin trei materiale pentru a intra în competiție la una dintre cele 7 categorii ale concursului. Una dintre secţiuni este dedicată la un loc reportajului, anchetei şi interviului, iar celelalte presei audio, celei video, presei scrise și online-ului, opiniei şi editorialului, blogului şi galeriei foto. Cei interesaţi se pot  înscrie la o singură categorie, dar pot participa cu toţii la o altă secţiune specială a concursului: „Social media admin”. Vor avea, astfel, prilejul să-și aleagă o zi, până 31 octombrie, în care vor administra conturile de Facebook și Twitter ale Reprezentanței Comisiei Europene la Bucureşti.

În ultimele două săptămâni din noiembrie, materialele vor fi evaluate de un juriu care va ţine cont de acuratețea informației și obiectivitatea abordării;   originalitate în tratarea subiectului,  capacitatea de a oferi informație și, simultan, de a genera dezbatere,  accesibilitatea limbajului și relevanța pentru mediul românesc. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 10 decembrie pentru fiecare categorie în parte.


Etichete europa la zieuranet pluscomisia europeanauniunea europeanaReporter şi blogger europeanangela filoteReprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live