Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Cristina Sârbu

23 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1157
Comentează add

Timp de cinci zile, vor avea loc peste 650 de lansãri, prezentãri de carte, dezbateri şi întâlniri cu scriitori din ţarã şi strãinãtate.

A început Gaudeamus A început Gaudeamus - Conține audio

cristina-sarbu

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură sărbătoreşte în acest an limba şi cultura italiană la Bucureşti.

Italia este ţara invitată de onoare, într-un moment special marcat de aniversarea, în acest an, a 150 de ani de la Unirea provinciilor italiene într-un singur stat (1861). Participarea Italiei ca ţară invitată de onoare la GAUDEAMUS 2011, reprezintă momentul de vârf al unui adevărat maraton de acţiuni culturale care au adus în prim plan limba şi cultura italiană în România pe întreg cuprinsul ultimului an.  Valerio Massimo Manfredi, cunoscut scriitor de romane istorice, arheolog şi jurnalist va fi prezent la Gaudeamus 2011, alături de Marco Polillo, preşedinte al Asociaţiei Italiene a Editorilor (AIE), Giorgio Montefoschi, scriitor şi jurnalist în „Corriere della Sera”, Francesco Guida, universitar italian interesat de România, dar şi de Luca Maroni, jurnalist şi enolog italian, Stefano Zecchi, scriitor, jurnalist şi profesor universitar, Andrea G. Pinketts, scriitor și jurnalist de investigaţie sau Stenio Solinas, editorialist la „Il Giornale”.

O surpriză pentru publicul şi presa din România este prezenţa postului RAI – Radio Televisione Italiana, reprezentat de două personalităţi de primă importanţă: Marco Simeon, Director de Relaţii Internaţionale şi Instituţionale RAI şi de Sergio Valzania, Director adjunct Radio Rai.

Ca la fiecare ediţie, 'Gaudeamus' va fi structurat pe cele şapte secţiuni tradiţionale: 'Carte / multimedia'; 'Bursa Educatia'; 'Salonul de Carte pentru Copii'; 'Salonul Naţional de Inventică'; 'Carte - film'; 'Expoziţii' şi 'Dunărea'.

Cristina Sârbu are detalii.
 


Etichete Târgul Internaţional Gaudeamusliteraturăcărțiscriitoricampanii RRA

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live