Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Superliga, etapa a 5-a: Petrolul Ploiesti – Rapid Sâmbătă, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Mai 2019
Vizualizari: 828
Comentează add

În competiţie este şi pelicula "La Gomera" a regizorului Corneliu Porumboiu

A început Festivalul de Film de la Cannes

radiojurnal

 

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a început ieri, cu proiecţia premierei 'The Dead Don't Die', a regizorului american, Jim Jarmusch.

Juriul este prezidat anul acesta de regizorul mexicano-american Alejandro González IŃÁRRITU, câştigător al premiului Oscar.

Marele actor francez Alain Delon, premiat odinioară pentru prestaţia din Ghepardul al lui Luchino Visconti, va primi un premiu pentru întreaga activitate. 

Până pe 25 mai vor fi proiectate la Cannes producţii cinematografice din toată lumea, între care şi pelicula "La Gomera" a regizorului român Corneliu Porumboiu, care va intra în competiţia oficială a Festivalului şi care, spun cunoscătorii fenomenului, are mari şanse să primească un premiu.

Porumboiu este un obişnuit al Festivalului de pe Coasta de Azur, unde a primit premiul pentru debut pentru filmul "A fost sau nu a fost?" în 2006 şi un altul în 2015 pentru "Comoara", în cadrul secţiunii "Un Certain Regard".


Etichete CannesfilmAlain DelonViscontiCorneliu PorumboiuLa Gomera

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live