Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE (emisiune conf.Legii 41) Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

6 Decembrie 2018
Vizualizari: 351
Comentează add

Demararea lucrărilor au fost puțin întârziată din cauza zăpezii insuficiente și a temperaturilor ridicate, ca urmare a fenomenului inversiunii termice.

A început construcția Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhivă.

De astăzi a început construcția Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac, după ce ninsorile din ultimele două zile au așternut un strat consistent de zăpadă, de peste 40 de cm.

Și temperaturile au scăzut foarte mult, până la minus 14 grade, astfel încât, în curând, muncitorii vor putea începe și tăierea blocurilor de gheață din stratul, din ce în ce mai gros, care acoperă Lacul Bâlea.

Demararea lucrărilor au fost puțin întârziată din cauza zăpezii insuficiente și a temperaturilor ridicate, ca urmare a fenomenului inversiunii termice.

Dar echipa de peste 20 de muncitori, din județul Mureș, va lucra contracronometru pentru ca Hotelul de Gheață să fie gata până în data de 23 decembrie, când sunt așteptați primii oaspeți.

În acest an, al Centenarului Marii Uniri, holul principal al Hotelului de Gheață va purta numele Regelui Ferdinand I Intregitorul.

Tema aleasă pentru decorarea camerelor este Frozen Love, în traducere Dragoste Înghețată, și vrea să promoveze iubirea și respectul pentru natură și Munții Făgăraș.

Astfel cele 16 camere vor fi botezate și decorate cu sculpturi în gheață inspirate de cele mai frumoase locuri din Munții Făgăraș, cum ar fi Vârful Moldoveanu sau Negoiu, Lacul Doamnei sau Cabana Podragu.

În premieră, în acest an, va fi lansat un parfum al Hotelului de Gheață, cu numele Frozen Love.


Etichete Hotelul de Gheațăbalea laczapadacentenar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live