Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Mai 2019
Vizualizari: 339
Comentează add

A început astăzi a doua ediţie a Programului Rabla pentru electrocasnice, cu un buget dublu faţă de 2018, de 40 milioane de lei.

A început a doua ediţie a Programului Rabla pentru electrocasnice

radiojurnal

Foto: Cătălin Radu/RRA.

A început astăzi a doua ediţie a Programului Rabla pentru electrocasnice, cu un buget dublu faţă de 2018, de 40 milioane de lei.

Aplicaţia informatică pentru înscrierea persoanelor fizice este disponibilă de la această oră.

Programul include două produse noi: televizoare şi maşini de spălat vase.


În funcţie de clasa energetică pe care o are aparatul care urmează să fie cumpărat, se poate obține o finanțare între 200 și 500 de lei, iar persoanele fizice se pot înscrie pentru obținerea voucherelor, începând de astăzi, prin intermediul aplicației electronice de pe pagina de web a Administrației Fondului de Mediu.

Apoi, după validarea voucherului dorit, cumpărătorii pot face achiziția doar în condițiile în care predau unui magazin partener un aparat electrocasnic vechi, similar celui achiziționat.

Excepție fac mașinile de spălat vase, care pot fi achiziționate după predarea oricărui tip de aparat electrocasnic uzat.

Concret, în schimbul predării unui televizor vechi și pentru achiziția unuia nou cu eficiență energetică A, consumatorul va primi un voucher în valoare de 200 de lei, iar pentru un aparat cu eficiență energetică A+, suma crește la 500 de lei.

La mașini de spălat rufe se pot obține vouchere de 200 sau 300 de lei, la frigidere sau congelatoare, 300 sau 400 de lei, la aparate de aer condiționat, 400 de lei.


Etichete Programul Rabla pentru electrocasnice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live