Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

14 Februarie 2018
Vizualizari: 973
Comentează add

După un an de zile de lucrari de reamenajări și inventariere Muzeul Petrolului din Ploieşti, unic in România, a fost redeschis.

A fost redeschis Muzeul petrolului din Ploieşti

simona-uta-ploiesti

După un an de zile de lucrari de  reamenajări și inventariere Muzeul Petrolului din Ploieşti, unic in România,  a fost redeschis.

În perioada în care instituţia muzeală a fost închisă, exponatele au fost reinventariate, colecţia cuprinzând peste 10.000 de piese printre care se afla exponate de mare interes istoric şi documentar, unele dintre acestea făcând parte din Categoria Tezaur.

Muzeul a fost deschis in anul 1961,  sub denumirea Muzeul Republican al Petrolului, după anii ’90 schimbându-şi numele în Muzeul Naţional al Petrolului. Unic în România, muzeul reuneşte piese care provin de la fostele schele de producţie petroliere, fiind prezentate şi utilaje folosite la începutul secolului 20.

Programul de vizitare al muzeului este de marți până duminică între orele 9.00 – 17.00, tariful fiind de 6 lei/persoană individual și 4 lei/persoană pentru grup (minimum 10 persoane), de gratuitate beneficiind persoanele cu dizabilități, copiii cu vârsta până la 3 ani și cei din centrele de plasament.


Etichete Muzeul petroluluiredeschiderePloieşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live