Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Iulie 2017
Vizualizari: 1149
Comentează add

Pasajul Piaţa Sudului din capitală a fost inaugurat în prezenţa primarului general, Gabriela Firea.

A fost inaugurat pasajul Piaţa Sudului

radiojurnal

Lucrările la pasajul Piata Sudului au început în mai 2014. Foto: Arhivă/Atena Teognoste.

Pasajul Piaţa Sudului din capitală a fost inaugurat în prezenţa primarului general, Gabriela Firea. Lucrările la pasaj au început în mai 2014.

Acesta este unul dintre cele opt proiecte pentru care primăria a obţinut finanţare europeană şi care trebuia finalizat până în decembrie 2015.

Lucrările nu au fost încheiate la termenul stabilit, iar Consiliul General a aprobat prelungirea acestui proiect alături de alte şase, precum şi alocarea unor sume de la bugetul local.

Pasajul inaugurat astăzi are câte două benzi de circulaţie pe sens, o lungime de aproximativ 350 de metri, porneşte de pe Calea Văcăreşti, trece pe sub Piaţa Sudului şi iese pe strada Niţu Vasile. Are, de asemenea, opt lifturi şi patru scări rulante. Primarul general, Gabriela Firea, a spus că a reuşit să realizeze o economie de 1,2 milioane de euro şi i-a reproşat fostei administraţii problemele cu care s-a confruntat acest proiect.

Gabriela Firea: Nu fuseseră luate în calcul în proiectul iniţial devierile de utilităţi, pentru că acesta este un proiect intermodal complex şi complet care face legătura între toate mijloacele de transport din zonă: RATB, metrou, tramvai, de asemenea şi soluţia pentru pietoni. De asemenea, au fost modernizate şi toate reţelele de utilităţi. Mă refer aici la apă, la canal, la gaze, la electricitate, la iluminatul public şi la Netcity.

Primarul general al capitalei a mai spus că până la începutul lunii septembrie urmează să fie repusă în funcţiune şi linia de tramvai care trece prin zonă.


Etichete inaugurarepasajul Piaţa Sudului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live