Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Octombrie 2014
Vizualizari: 1522
Comentează add

Drumul are o lungime de opt kilometri și va ajuta la dezvoltarea stațiunii din Valea Jiului. Lucrările au durat patru ani, iar costul total a depășit 12 milioane ron.

A fost deschisă șoseaua spre stațiunea Pasul Vâlcan

ilie-pintea

Foto: Arhivă/ Ilie Pintea

Drumul județean care leagă municipiul Vulcan de cea mai nouă stațiune turistică din Valea Jiului, Pasul Vâlcan, a fost dat în folosință joi.

Lucrările au durat patru ani, iar costul total a depășit 12 milioane ron, dintre care 8,5 milioane din fonduri europene.

Drumul are o lungime de opt kilometri și va ajuta nu doar la accesul facil al turiștilor, ci și la dezvoltarea stațiunii, unde autoritățile locale au început deja să concesioneze parcele pentru investitori, în conformitate cu un plan urbanistic zonal.

Următoarea etapă în dezvoltarea stațiunii Pasul Vâlcan îl constituie unirea acesteia cu stațiunea Straja, aflată la circa 10 kilometri, printr-o linie de transport pe cablu.

După concretizarea acestui proiect, turiștii ar avea la dispoziție un domeniu schiabil ce va totaliza 55 de kilometri de pârtii pentru schi și peste 3000 de locuri de cazare.


Etichete Știri VestValea JiuluiVulcanturisminvestiţiituriştistațiunePasul Vâlcan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live