Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Bahor, Brăila

15 Septembrie 2010
Vizualizari: 1587
Comentează add

Angajaţii spitalului judeţean Brăila îşi vor primi salariile, a anunţat un reprezentant al salariaţiilor după negocierile cu managerul unităţii spitaliceşti.

A doua zi de proteste la spitalul judeţean Brăila

gina-bahor-braila

Situaţia din spitale generează proteste ale angajaţilor. Foto: Mediafax.

Comisia Corpului de Control a Ministerului Sănătăţii a ajuns la spitalul judeţean de urgenţă Brăila, unde salariaţii unităţii spitaliceşti au ieşit în curte, solicitând netăierea sporurilor salariale.

În urma negocierilor cu managerul unităţii spitaliceşti, angajaţii spitalului judeţean Brăila îşi vor primi banii pe carduri iar  zilele lucrate sâmbătă şi duminica vor avea un spor de maxim 50 la sută, a anunţat un reprezentant al salariaţilor.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Victor Voiculeţ, a anunţat că salariaţii de la Spitalului judeţean îşi vor lua, astăzi, salariile nediminuate.

Totodată, 105 de salariaţi din personalul TESA vor fi disponibilizaţi iar 70 de asistenţi medicali vor fi redistribuiţi în alte secţii.

Peste o sută de protestatari potrivit Jandarmeriei, asistente, infirmiere şi personal TESA de la spitalul judeţean Brăila continuă protestele.

Ei sunt în faţa instituţiei, nemulţumiţi de reducerea salariilor şi de disponibilizările anunţate.

Oamenii sunt revoltaţi de tăierea sporurilor şi reducerea personalului cu 165 de oameni.

Ei ameninţă că nu vor mai face gărzi şi nu vor mai lucra în week-end.

  

Protestatarilor li s-au alăturat şi câţiva medici.

  

Salariaţii spun că nu vor să mai intre pe secţii, până nu află exact suma pe care o vor încasa la salariu. 

În curtea spitalului au fost masate importante forţe ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

Comisie de control a ministerului sănătăţii la spitalul judeţean din Brăila

O comisie a Corpului de Control a Ministerului Sanatatii  si-a anuntat, miercuri, vizita la Brăila şi va efectua o anchetă privind situaţia conflictuală între salariaţi şi conducerea unităţii spitaliceşti.

Comisia va analiza şi modul în care s-a calculat tăierea sporurilor salariale şi a numărului de disponibilizări, fapt ce a generat marţi după amiază protestul a aproximativ 400 de salariaţi, curtea spitalului fiind transformată într-un veritabil câmp de luptă.

Salariaţii au spart un geam din zona administraţiei, iar o asistentă a scos un spray lacrimogen şi l-a folosit împotriva agenţilor de pază.

Puţin dupa ora 18 conflictul s-a stins după ce prefectul judeţului Dumitru Popa le-a spus că va sta de vorbă cu ei, tot astăzi, miercuri 15 septembrie.

La faţa locului au fost de faţă poliţisti şi jandarmi care au supravegheat evenimentul şi au încercat să liniştească oamenii, înfuriaţi de măsurile recent adoptate de Consiliul Judeţean Brăila, negociate cu Sanitas, restructurarea a 165 asistente şi tăieri de sporuri.

Iniţial, imediat dupa preluarea de către consiliul judeţean a spitalului, au fost anunţate peste 400 de disponibilizări, iar după discuţii între părţi s-a ajuns la numărul de 165, cu condiţia diminuării salariului, tăierea sporului, asta pentru a se încadra unitatea la fondul de cheltuieli de 35 de miliarde de lei vechi.
 


Etichete spitalprotesteBrăilaprefectsalariaţiimedicicomisiedisponibilizări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live