Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1353
Comentează add

A doua rectificare bugetară din acest an, aprobată joi de guvern, majorează deficitul bugetar la 4,4% din Produsul Intern Brut, faţă de 4,3.

A doua rectificare bugetară din acest an

florin-lepadatu

A doua rectificare bugetară din acest an, aprobată joi de guvern, majorează deficitul bugetar la 4,4% din Produsul Intern Brut, faţă de 4,3, cât era prevăzut în documentul iniţial supus dezbaterii publice.

Ministrul de finanţe a explicat că în ultimile două zile au fost descoperite cheltuieli pentru care guvernul precedent nu prevăzuse fonduri.

Andrei Şerban a urmărit declaraţia de la Palatul Victoria şi are detalii: "Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că a fost suplimentată cu 2 miliarde de lei plata până la finele anului a drepturilor de asistenţă socială.

Este vorba de pensii, de alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoanele cu handicap şi alte asemenea plăţi.

Florin Cîţu a mai spus că au fost alocaţi bani în plus pentru plata majorată a salariilor din unităţile sanitare publice şi pentru medicamente.

Bani în plus au fost daţi şi pentru plata pensiilor - a mai arătat Florin Cîţu: "La pensii a fost suplimentat iniţial cu suma de 585,9 milioane de lei pentru asigurarea plăţii integrale a drepturilor de pensii pe luna decembrie, dar în şedinţa de guvern am suplimentat cu încă 40 de milioane de lei, pentru că s-a făcut o recalculare pentru 5.685 de persoane.

Acestea vor intra în plată de la 1 decembrie.

A fost suplimentat bugetul şi cu această sumă."

Ministrul finanţelor a mai spus că a fost suplimentat cu 70 de milioane de lei bugetul pentru Programul Tomata şi cu 460 de milioane de lei bugetul în Educaţie, pentru achitarea diferenţelor salariale pe care le-au obţinut cadrele didactice în instanţă.

Toate aceste majorări au dus la un deficit bugetar de 4,4% din PIB - a mai arătat ministrul finanţelor."

Florin Cîţu a subliniat că prin această rectificare se pune capăt a ceea ce anumit practica PSD de a amâna şi de a rostogoli plata unor cheltuieli de la un an la altul.


Etichete BugetfiscfinanţeFlorin Cîţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live