Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

29 Septembrie 2014
Vizualizari: 1150
Comentează add

În perioada 1-3 octombrie, la Sibiu se desfășoară cea de-a doua ediție a Congresului “Cybersecurity in Romania”.

A doua ediție a Congresului “Cybersecurity in Romania”, la Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhivă.

Specialiști în securitate informatică din aproape 30 de țări vor participa la cea de-a doua ediție a Congresului “Cybersecurity in Romania”, care va avea loc la Sibiu, în perioada 1-3 octombrie, anunță un comunicat de presă trimis luni de organizatori.

Evenimentul este deschis unui numar cât mai mare de persoane de decizie din rândul întreprinderilor, scopul fiind acela de a înţelege şi a conştientiza fenomenele şi riscurile la care sunt expuşi toţi utilizatorii de Internet și impactul pe care îl poate avea un atac cibernetic în viaţa personală şi profesională a fiecăruia.

Aproape 80 de specialiști, reprezentând instituții publice sau companii private din 29 de țări din Europa, America și Asia, vor vorbi despre ceea ce reprezintă cea mai mare provocare a momentului : securitatea cibernetică.

Potrivit organizatorilor, congresul este neutru, oferind astfel o platformă interactivă de dialog între decidenți și specialiștii IT. Prin intermediul unor workshop-uri specifice se urmărește realizarea unei dezbateri, astfel încât să se realizeze o înțelegere de 360° a principiilor celor mai noi probleme de securitate, a modurilor de preîntâmpinare a acestora și a modurilor în care acestea sunt abordate în diferite țări, pentru a putea fi implementate în propriile instituții și companii.

Ediția din acest an a Congresului de securitate cibernetică aduce o premieră în România: o zi de training pre-conferință (1 octombrie) pentru persoanele de decizie care nu au o pregătire tehnică.

În acest mod, oamenii de afaceri vor putea profita din plin de conferință și vor putea gândi imediat măsurile potrivite care trebuie luate în privința propriilor afaceri.

Aceasta va fi o zi de pregătire intensivă, cu intervenții din România și din străinătate, care va introduce participanții în complexitatea problemelor, de la business intelligence, la legislație și de la organizarea resurselor umane la riscuri și cazuri reale de atacuri interne și externe, precizează organizatorii.

Evenimentul este organizat de către Swiss WebAcademy (SWA) – o asociație profesională româno-elvețiană, împreună cu Security Brokers (Italia), ASIA și Agora Group, în partenariat cu International Telecommunication Union (ITU, ONU-Geneva), Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate (CERT-RO) și sub egida Ambasada Elveției în România.


Etichete Știri CentruSibiuspecialistisecuritate informaticacongresCybersecurity in Romaniainternet

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live