Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Țoghină

16 Septembrie 2018
Vizualizari: 529
Comentează add

România a fost reprezentată de fostul preşedinte Emil Constantinescu.

A cincea ediţie a Forumului Marea Baltică-Marea Neagră

maria-toghina

Fostul președinte Emil Constantinescu acordă un inteviu colegei noastre Maria Țoghină

Foşti şefi de state din regiunile Marii Baltice şi Mării Negre vor colabora pentru promovarea păcii în lume şi soluţionarea paşnică a conflictelor armate.
 
Reuniţi la Goseong, în Coreea de Sud, participanţii au discutat despre modalităţile concrete de cooperare şi au semnat Memorandumul de Colaborare alături de Lee Man Hee, preşedintele unei organizaţii neguvernamentale din Coreea de Sud care militează pentru promovarea păcii în lume, dar şi în peninsula coreeană.
 
România a fost reprezentată de fostul preşedinte Emil Constantinescu, care  a semnat documentul, iar în zilele următoare va participa la cea de-a patra ediţie a Summitul-ul Mondial al Păcii.
 
Colega noastră, Maria Ţoghină, l-a întrebat pe fostul şef al statului care este semnificaţia evenimentului:
 
Emil Constantinescu: Primul obiectiv este sprijinirea Iniţiativei pentru Pace, acelea declaraţii care s-au semnat în 2015 pentru pace şi încetarea războiului, la Organizaţia Naţiunilor Unite. Scopul este ca să lărgim cunoaşterea despre această declaraţie. Ea a fost semnată de mulţi lideri politici, lideri religioşi, dar puţină populaţie cunoaşte acest lucru, şi sprijinirea ei ca să devine un document al Naţiunilor Unite. Al doilea scop este să cooperăm în vederea culturii păcii. Partea principală a acţiunii noastre este convingerea celor mai interesaţi în pace, adică tinerii, pentru că ei sunt cei care sunt trimişi la război, şi femeile, pentru că ele sunt cele care suportă tragic războaiele, moartea soţii, fraţilor şi a copiilor.
 
Realizator: Fostul preşedinte Emil Constantinescu a participat şi la cea de-a cincea ediţie a Forumului Marea Baltică-Marea Neagră, desfăşurat anul acesta tot în Goseong.

Etichete Forumul Marea Baltică-Marea NeagrăEmil Constantinescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live