Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

26 Mai 2022
Vizualizari: 260
Comentează add

Deficitul bugetar al României a scăzut cu 0,5% în primele patru luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut.

A. Căciu: Deficitul bugetar al României a scăzut cu 0,5%

andrei-serban

 Adrian Câciu. Foto: https://www.facebook.com/A.Caciu

Deficitul bugetar al României a scăzut cu 0,5% în primele patru luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat ministrul de finanțe Adrian Câciu, la prezentarea execuției bugetare.

Reducerea deficitului este rezultatul creșterii colectării veniturilor, combinată cu scăderea cheltuielilor bugetare, a explicat ministrul.

Tot el a precizat că recenta decizie de amânare a ratelor bancare pentru nouă luni se va aplica persoanelor fizice și companiilor, dar numai în cazul în care acestea vor demonstra că le-au crescut cheltuielile cu 25%.

Persoanele fizice și companiile vor putea să își amâne ratele la creditele bancare, dar numai în cazul în care vor demonstra că le-au crescut cheltuielile cu 25% față de anul trecut.

Asta înseamnă că fiecare persoană și fiecare firmă va trebui să facă anumite calcule, pentru că nu este vorba de o scutire de plată, ci de o amânare, pentru că ratele și dobânzile va trebui să fie plătite până la urmă. Ministrul de finanțe Adrian Câciu a subliniat că este decizia fiecăruia dacă va apela sau nu la această amânare:


Adrian Câciu: Este vorba și de responsabilitate, și de solidaritate. Ne manifestăm solidaritatea de a veni cu un instrument - nu este o obligație - în favoarea celor care au credite. Analiza pentru fiecare și-o va face individual fiecare. Băncile vor sta la dispoziție și cu alte instrumente de sprijin în ceea ce privește creditul respectiv.


Reporter: Mecanismul de amânare a plății ratelor la creditele bancare va fi același cu cel aplicat în pandemie, și anume dobânda neplătită se va adăuga la creditul rămas.


Etichete deficit bugetaradrian caciuministrul de finante

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live