Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

13 Mai 2019
Vizualizari: 646
Comentează add

Ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall a anunţat astăzi că dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre a fost înaintat autorităților competente din Madagascar.

A. Birchall: Dosarul de extrădare, înaintat autorităților din Madagascar

mihaela-dragomir

Radu Mazăre. Arhivă Foto: Agerpres.

Ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall a anunţat astăzi că dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre a fost înaintat autorităților competente din Madagascar.

Dosarul pentru extrădarea a fost predat la ora 9,00 autorităţilor din Madagascar - a mai spus ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

"La ora 8,00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9,00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum şi toate documentele transmise de instanţele competente din ţara noastră, atât în limba română, cât şi traduse autorizat în limba franceză", a declarat, astăzi, Ana Birchall, la sediul Ministerului Justiţiei.

Astăzi expira termenul până la care Ministerul Justiţiei trebuie să trimită documentele necesare extrădării lui Radu Mazare din Madagascar.

Ministrul de resort Ana Bichall anunţa vineri că funcţionarii instituţiei pe care o conduce vor lucra non-stop pentru că dosarul este foarte mare şi trebuie tradus în timp record.

Ea a explicat că extrădarea este posibilă pentru că Madagascarul este parte semnatară la convenţii internaţionale de luptă împotriva corupţiei.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv anul acesta la nouă ani de închisoare. Fostul primar a fugit din România în decembrie 2017, şi ulterior a anunţat că va cere azil politic, acuzând presiuni în procesele penale care îl vizau.


Etichete radu mazareextradaremadagascarministerul justitieiana birchall

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live