Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

12 Octombrie 2017
Vizualizari: 1097
Comentează add

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a confirmat la comisia pentru controlul SRI dezvăluirile ofiţerului în rezervă Daniel Dragomir

A. Bica: Erau ascultaţi primari, preşedinţi de CJ, sportivi şi afacerişti

alina-stanuta

Fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Alina Bica, a apărut, astăzi, în faţa Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Ea a fost audiată în contextul acuzaţiilor aduse de ofiţerul în rezervă Daniel Dragomir potrivit cărora decizii din justiţie ar fi fost luate la presiunile unui grup de interese din interiorul SRI.

Reporterul RRA Alina Stănuţă relatează că preşedintele Comisiei parlamentare, Claudiu Manda, spune că informaţiile prezentate de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, se referă la implicarea unor persoane din conducerea Serviciului Român de Informaţii în dosare pe care ea le-a instrumentat.

Aceasta le-a comunicat parlamentarilor şi date care se referă la mandatele de interceptare pe Legea siguranţei naţionale care vizau primari, preşedinţi de consilii judeţene, sportivi sau oameni de afaceri.

Claudiu Manda: "Ne-a spus nişte cifre, pe care le considerăm oarecum uluitoare, între 16 şi 20 de mandate pe zi. Un mandat avea în medie zece persoane. Lucrul ăsta s-a întâmplat în jur de un an de zile.

Domnia sa spunea că în momentul în care a început să spună că nu o să mai dea aviz pe astfel de interceptare, aviz pozitiv, a fost schimbată dintre procurorii care trebuiau să dea astfel de avize."

Alina Bica a refuzat să ofere presei detalii despre discuţiile pe care le-a purtat cu parlamentarii, precizând că lucrările comisiei sunt secrete. Ea se va prezenta din nou în faţa senatorilor şi a deputaţilor şi va aduce probe care să-i susţină afirmaţiile făcute în comisie.

Alina Bica: "Eu nu am o problemă cu o instituţie sau cu alta, că este Serviciul Român de Informaţii sau că este Direcţia Naţională Anticorupţie sau că este orice altă instituţie. Eu am o problemă cu atitudinea şi activitatea anumitor persoane din aceste instituţii, activitate pe care nu o consider corespunzătoare, motiv pentru care depoziţia mea a fost strict în legătură cu aceste aspecte."

Claudiu Manda a mai anunţat că toate informaţiile prezentate de Alina Bica vor fi verificate, iar săptămâna viitoare la comisie sunt aşteptaţi, printre alţii, fostul preşedinte Traian Băsescu, Elena Udrea sau fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, pentru a lămuri anumite aspecte apărute în cadrul audierilor.


Etichete DIICOTAlina Bicacomisia SRIDaniel DragomirClaudiu Manda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live