Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Mai 2015
Vizualizari: 1049
Comentează add

În această seară, scriitorul Mircea Cărtărescu va participa la o dezbatere, în cadrul căreia va prezenta publicului cele mai recente traduceri în limba italiană.

A 28-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte, la Torino

radiojurnal

Mircea Cărtărescu. Foto: Arhivă.

În oraşul italian Torino începe astăzi cea de-a 28-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte, având ca temă "Minunile Italiei".

Ţara invitată de onoare este Germania.

România este prezentă la acest eveniment pentru al şaptelea an consecutiv - precizează corespondentul nostru Elena Postelnicu.

Detalii despre evenimentele organizate de ţara noastră ne oferă coordonatorul proiectului, Mihai Stan, referent în cadrul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

"Printre invitaţii de marcă ai participării României la Salonul Internaţional de Carte de la Torino se numără scriitorul Mircea Cărtărescu, Dan Lungu, Denisa Comănescu, Aura Cristi, Bogdan Suceavă, Matei Vișniec, Vindri Beatrice Coman şi lista poate continua. Un alt eveniment importabnt este vorba despre punerea în scenă a une piese de teatru după un volum scris de Matei Vişniec, Occident Express cu avampremiera spectacolului realizată de Teatrul .../ din Torino", a spus Mihai Stan.

În această seară, scriitorul Mircea Cărtărescu va participa la o dezbatere, în cadrul căreia va prezenta publicului cele mai recente traduceri în limba italiană - "Corpul", din trilogia "Orbitor" şi o culegere de poezii.


Etichete TorinoSalonul International de CarteMinunile ItalieiGermaniaMihai StanVenetiaMircea CartarescuDan LunguDenisa ComanescuAura CristiBogdan SuceavaMatei Vișniec

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live