Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

2 Septembrie 2016
Vizualizari: 691
Comentează add

Fundaţia Medical Mission din Kansas City a trimis şi în acest an 4 medici specialişti care au muncit fără oprire.

A 16-a Misiune Americană​ la Botoşani A 16-a Misiune Americană​ la Botoşani - Conține audio

gina-poenaru-botosani

foto: Gina Poenaru

Vin din toate colţurile judeţului pentru a fi consultaţi şi chiar operaţi de medicii americani​!
Sute de botoşăneni, adulţi şi copii, au aşteptat aproape un an să beneficieze de servicii medicale gratuite pe care o echipă de specialişti de peste ocean le oferă, 5 zile pe an, la Botoşani, singurul judeţ din România în care fac acte de caritate.

Doi chirurgi, un rezident ortoped, un doctor specializat pe urgente (ER Doctor) şi alţi 28 de voluntari de peste ocean (farmacişti, asisteţi şi personal sanitar) şi din Botoşani, în colaborare cu specialiştii botoşăneni lucrează împreună pentru a oferi o şansă în plus bolnavilor din  judeţ.

Până joi 1 septembrie 2016 inclusiv, medicii americani fac gratuit controale medicale şi intervenţii chirurgicale ORL, plastice, laparoscopice şi ortopedice, donează ochelari şi vitamine dar şi jucării celor mici.

Aceştia sunt la Spitalul de pediatrie din municipiul Botoşani, unde pacienţii se pod adresa direct şi fără programare. De acolo sunt dirijaţi către Spitalul Judeţean cei care necesită intervenţii la ortopedie.

Medicii recomandă persoanelor  care e pos​ibil să fie operate să nu mănânce cu 12 ore înainte de a veni la spital. Numărul pacienţilor pe care ​medicii americani ​îi tratează anual la Botoşani este de ordinul sutelor şi nu de puţine ori au fost întocmite liste de aşteptare, pacienţii respectivi având prioritate în anul următor.Peste 15.000 de botoşăneni au beneficiat de serviciile medicale gratuite oferite prin intermediul aceste misiuni umanitare unice în România. Din 1996 ​Medical Mission​ a desfăşurat 89 de misiuni umanitare în 14​ ​țări ale lumii, iar în România au ales să ajute doar locuitorii din județul Botoșani, unde vin pentru al 16-lea an consecutiv.​

​Peste 70.000 de copii şi familiile lor din
India​, Guatemala​, Mali​, ​Filipine​, ​Uganda​,​ Ecuador​,​ Mexi​c, Cuba​, ​Vietnam​, Croa​ţia,  Panama​, China​, Statele Unite ale Americii şi România au beneficiat direct de servicii medicale gratuite susţinute din fondurile donate de binefăcătorii de peste ocean.​


Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live