Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Noiembrie 2018
Vizualizari: 766
Comentează add

A treia zi a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo

radiojurnal

 Foto: Alexandru Dolea

Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Germane din Leipzig, cea mai veche orchestră radio din lume, a evoluat aseară, din nou, pe scena Sălii Radio. Concertul a fost susţinut în cea de-a treia zi a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo -, organizat de Radio România. A fost o seară specială iar publicul a apreciat din plin reprezentaţia, după cum relatează Roxana Râpeanu de la Radio România Cultural:
Reporter: Concertul III pentru pian şi orchestră de Serghei Prokofiev a deschis a treia seară RadiRo, sub conducerea lui Robert Trevino, unul dintre cei mai apreciaţi tineri dirijori americani ai momentului, a evoluat din nou pe scena Sălii Radio, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Germane din Leipzig. La pian s-a aflat Mihai Ritivoiu, laureat al Concursului Internaţional George Enescu. El a oferit publicului şi un bis, Sonata nr. 247 de Domenico Scarlatti.
- E un tânăr muzician inteligent.
- O surpriză foarte plăcută şi o bucurie să-l revedem.
- Foarte priceput. Mi se părea că se mişcă atât de lejer şi pare totul atât de simplu.
- Un concert foarte frumos. Festivalul în sine merită tot!
Reporter: În a doua parte a serii, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Germane din Leipzig a interpretat poemul simfonic "O viaţă de erou", de Richard Strauss. La finalul concertului şi înaintea bisului din opera "Lohengrin" de Wagner, dirijorul Robert Trevino a adresat publicului câteva cuvinte:
Robert Trevino: Muzica este atât de importantă pentru societatea noastră, pentru educaţie, pentru minte şi pentru suflet. Să nu uităm niciodată acest lucru!
 


Etichete RadiRo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live