Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roman Muşat

23 Ianuarie 2022
Vizualizari: 306
Comentează add

Societatea de Transport Bucureşti funcţionează la 25% din capacitate.

A patra zi de grevă la STB

roman-musat

FOTO: facebook.com/SocietateaDeTransportBucuresti.

UPDATE: Societatea de Transport Bucureşti funcţionează, în această dimineaţă, la 25% din capacitate, în condiţiile în care sute de şoferi refuză, în continuare, să iasă pe traseu, potrivit directorului general al STB, Adrian Criţ. Astfel, dintr-un total de aproape 700 de vehicule, în circulaţie sunt doar 162

---Știrea inițială---

În Capitală, circulaţia autobuzelor, troleibuzelor şi a tramvaielor nu a fost reluată nici la această oră, din cauza grevei sindicaliştilor de la Compania municipală de transport în comun, declarată ilegală de instanţa judecătorească.

La una dintre autobaze s-au strâns azi-noapte câteva sute de angajaţi care au continuat să protesteze, cerând demisia directorului general al STB. Aseară circulau doar 69 de vehicule dintr-un total de aproape 800.

Încercând să îi determine pe angajați să iasă pe traseu, Consiliul de administrație al companiei a decis să-i scutească de cercetarea disciplinară pe cei care revin la lucru, bineînțeles, în condițiile în care nu există fapte de natură penală.

În acelaşi timp, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a primit la numărul de telefon pus gratuit la dispoziție șoferilor STB reclamaţii despre intimidări și agresiuni ale liderilor sindicali la adresa șoferilor și oamenilor care doresc să muncească.

De cealaltă parte, Sindicatul Transportatorilor din București susține că nu este inițiatorul protestelor.

Acesta reclamă lipsa dialogului real cu membrii conducerii STB, nerespectarea prevederilor contractului colectiv de muncă, precum și lipsa soluțiilor pentru rezolvarea problemelor în funcționarea societății.

Aseară, la ora 20:00, circulau 68 de vehicule de transport în comun, dintr-un total de aproape 800, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit directorului general al STB, Adrian Criţ.

În acelaşi timp, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a primit deja, la numărul de telefon pus gratuit la dispoziţie şoferilor care sunt împiedicaţi de colegi să iasă pe traseu, reclamaţii despre intimidări şi agresiuni ale liderilor sindicali la adresa şoferilor şi vatmanilor care doresc să muncească.

Nicuşor Dan: Fac un apel la raţiune. Deja cred că toată lumea a înțeles, nerespectarea unei hotărâri judecătorești e o infracțiune, numai că în judecarea unei infracțiuni există noțiunea de individualizare a pedepsei şi cu cât persiști, cu atât e mai grav ceea ce faci. Au fost oameni în autobaze și în depouri care au încercat să iasă să-și facă munca pentru care sunt plătiți și au fost intimidați, până la agresaţi, de către sindicaliști, reprezentanți ai sindicatului.


La rândul său, prefectul capitalei, Alexandra Văcaru, a dat asigurări că va recurge la "toate remediile legale" în vederea asigurării unui climat de securitate în oraş, în contextul blocării transportului public de suprafaţă.


Etichete stbgrevabucurestisindicateprimarnicusor dan(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live