Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iulie 2022
Vizualizari: 176
Comentează add

Absolvenţii de clasa a VIII-a pot începe, de luni, timp de o săptămână, să completeze fişele cu opţiunile pentru liceu, în ordinea preferinţelor.

A început completarea opțiunilor pentru licee

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Absolvenţii de clasa a VIII-a pot începe, de luni, timp de o săptămână, să completeze fişele cu opţiunile pentru liceu, în ordinea preferinţelor.

Copiii trebuie să fie însoţiţi de părinţi şi asistaţi de diriginţi în momentul completării fişei cu opţiuni, iar repartizarea se va face computerizat, în funcţie de rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională, care contează în proporţie de 80%, şi de notele din cei patru ani de gimnaziu.

Pe site-ul evaluare.edu.ro a fost publicată ierarhia mediilor de admitere. Candidaţii sunt sfătuiţi să completeze un număr suficient de opţiuni în fişa de înscriere, pentru a fi siguri că intră la repartizare. Trebuie să se ţină cont de media proprie de admitere, respectiv de poziţia ocupată în ierarhie, şi de media ultimului admis la liceele respective anul trecut.

Specialiştii avertizează că anul acesta este nevoie de o atenţie mult mai mare la ordinea în care se trec opţiunile. La Evaluarea Naţională s-au obţinut note foarte mari, prin comparaţie cu anii trecuţi.

Creatorii softului de repartizare computerizată recomandă ca pe primele locuri să fie trecute opţiunile dorite cel mai tare, chiar dacă nu există siguranţa că media va permite intrarea, iar apoi să se continue cu optiunile pe plac şi apoi cele care nu sunt deranjante.
Completarea unui numar mare de optiuni pe fișa de admitere nu daunează în niciun fel, elevul intrând oricum la prima opțiune la care mai sunt locuri.

În schimb, un număr prea mic de variante poate duce la nerepartizarea copilului, situaţii în care s-au regăsit, în ultimii ani, elevi care aveau medii de admitere foarte mari.

Pe 14 iulie elevii vor afla la ce liceu au intrat, iar cei care rămân nerepartizaţi din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării vor avea la dispoziţie o a doua etapă de admitere. În acest caz, repartizarea se va realiza în zilele de 4 şi 5 august, dar nu va mai fi computerizată, ci se va face conform unei proceduri stabilite de comisiile judeţene de admitere.

 


Etichete liceuoptiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live