Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

2 Octombrie 2019
Vizualizari: 318
Comentează add

Documentul va fi citit în plen , în această după amiază de la ora 15.00, iar dezbaterea şi votul este programat pentru sâmbătă, de la ora 11,00.

A fost stabilit calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură

alina-bordeiasu

Foto Arhiva/ Agerpres

Conducerea parlamentului a stabilit astăzi calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură, depusă de opoziţie, pentru sfârşitul săptămânii. Pentru detalii, reporterul Alina Bordeiaşu este acum în direct de la Palatul Parlamentului.


Reporter: Moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă va fi citită astăzi, de la ora 15:00, în plenul parlamentului. Dezbaterea și votul vor avea loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Aceasta este decizia Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, luată în absența opoziției, care a părăsit sala de ședință, nemulțumită de ziua de sâmbătă fixată pentru dezbatere și vot.

Vicepreşedintele Camerei Deputaților, social-democraților Florin Iordache, a explicat că, potrivit Constituției, moțiunea se dezbate și se votează la trei zile de la prezentare, adică sâmbătă.

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a subliniat că social-democrații trebuie să admită că nu mai majoritate în parlament, și respectiv legimitate politică de a guverna.

Raluca Turcan a precizat că opoziția va acționa unitar în ziua votului. Reprezentanții PSD au declarat că, în cazul în care sâmbătă nu va exista cvorum, se va organiza o altă ședință de birou permanent, care va stabili un nou calendar.

Pentru a fi adoptată, moțiunea de cenzură trebuie să întrunească 233 de voturi favorabile.


Etichete motiune de cenzuravotpsdopozitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live