Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 160
Comentează add

A doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 începe vineri, 15 ianuarie.

A doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 începe vineri

florin-lepadatu

FOTO: prefectul Jud. Cluj, Mircea Abrudean.

A doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 începe vineri, 15 ianuarie.

Șeful campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță, a anunțat duminică că platoforma de programare pentru această nouă fază va fi operațională începând de la acea dată.

Care sunt persoanele care vor putea fi imunizate, dar și alte detalii despre subiect ne spune acum Andrei Șerban:"În a doua etapă a campaniei de vaccinare vor intra persoanele de peste 65 de ani și cei care au sub această vârstă, dar care suferă de boli cronice.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat care sunt categoriile de persoane care se vor vaccina în această a doua etapă.


Valeriu Gheorghiță: "Vorbim de persoane care sunt diagnosticate cu diabet zaharat, persoane cu obezitate, persoane cu boli vasculare cronice, cu boli cronice renale, cu boli pulmonare cronice, persoane cu afecțiuni oncologice, persoane cu boli autoimune, de asemenea, persoanele cu imunodepresii, atât prin boli sau prin tratamente și inclusiv persoanele cu infecție HIV/SIDA."

Tot în a doua etapă se vor vaccina și angajații din transporturi, învățământ, apărare, ordine publică, justiție, mass-media, Parlament, Guvern și Președinție.

Programările care vor începe vineri, 15 ianuarie, se pot face prin internet, de către medicii de familie sau la numărul de telefon 0214144425."


Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live