Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 28 Mai
Toate

VideoNews

 • Acciza la benzină, "dedicaţie pentru baronii locali"

  Preşedintele Băsescu a discutat la RRA despre obiecţiile sale faţă de buget, summitul UE de la Vilnius şi cooperarea dintre România şi China.
 • O brutărie din Timişoara, "un model de succes"

  Cunoscuta reţea de televiziune Euronews şi-a propus să prezinte o serie de afaceri de succes ale unor mici întreprinzători din Europa. Numită "Business Planet", seria s-a oprit în februarie la Timişoara.
 • New Jersey, între ruine şi reconstruire

  La câteva luni de la uraganul Sandy, dărăpănăturile sunt încă o mărturie a forţei cu care furtuna a lovit estul Statelor Unite anul trecut, dar şi a dificultăţilor de reconstruire
 • România "va susţine Serbia pentru aderarea la UE"

  Interviu cu ministrul sârb de externe, Ivan Mrkic, realizat de Carmen Gavrilă
 • Atentat cu bombă la Boston

  Două explozii s-au produs la tradiţionalul maraton de la Boston, în apropierea liniei de sosire a atleţilor.
 • Cutremurul din Iran, resimţit în Pakistan

  Cutremurul cu magnitudinea 7,8, produs în sud-estul Iranului, a fost resimţit de ambele părţi ale graniţei cu Pakistan şi s-a soldat, potrivit presei şi autorităţilor iraniene, cu un număr incert de morţi.
 • "Ziua Porţilor Deschise" la Radio România

  Cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la prima emisie, Radio România le-a dat posibilitatea ascultătorilor să viziteze instituţia.
 • Inundaţii şi incendii în New York după trecerea uraganului Sandy

  Mai multe locuinţe au luat foc în New York în urma uraganului Sandy.
 • Locuitori din New Jersey, evacuaţi din calea Sandy

  Locuitorii New Jersey au fost evacuaţi după ce vântul a crescut în intensitate pe măsură ce uraganul Sandy se apropie de zona de coastă.
 • Prima dezbatere televizată între Barack Obama şi Mitt Romney

  Cei doi candidaţi au insistat pe viziunile diferite pe care le au privind reducerea deficitului şi taxarea populaţiei.
Instalaţi flash pentru a vizualiza această sectiune.

Podcast - Lumea pe verticală

lumea-pe-verticala

Preoţi şi filosofi, atei şi mistici, oameni de ştiinţă şi oameni de cultură se întâlnesc pentru a discuta teme existenţiale permanente. Emisiune interactivă difuzată în fiecare vineri de la ora 21.05.

 • Editia din 18.10.2013printre-stele


  Editia franceza a Bibliei a suferit o modificare a traducerii chiar la rugaciunea Tatal nostru. Ea il vizeaza chiar pe Dumnezeu si ispita, doua realitati pe care le comentam si noi la Lumea pe verticala impreuna cu pr. Mihai Andrei Aldea, doctor in floclor.

 • Editia din 4.10.2013printre-stele


  În popor se spune că niciun mort nu s-a întors să povestească aşa că nu ştim dacă există ceva după moarte. Ei bine, datorită tehnologiilor moderne din lumea medicală există acum mulţi oameni care au trecut prin experienţa morţii clinice şi s-au întors înapoi. Ascultaţi poveştile lor într-o ediţie a Lumii pe verticală cu Dumitru Constantin Dulcan, doctor în ştiinţe medicale, un savant care şi-a dedicat parte din viaţă cercetării acestui fenomen.

 • Limba de lemn a Bisericiiprintre-stele


  "Limba de lemn" este o expresie folosită pe vremuri doar în cancelariile politice, dar, treptat, ea s-a extins şi la alte domenii, inclusiv în Biserică. De ce ajung preoţii să folosească limbajul de lemn? Răspunde părintele Constantin Coman, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

 • Ediţia din 26.07.2013printre-stele


  Ce e iubirea? De la atractia fizică dintre un bărbat şi o femeie şi până la dimensiunea ei spirituală, iubirea a fost analizată pe toate feţele de oameni din cele mai vechi timpuri şi până astăzi. Dialogul cu părintele Dinu Pompiliu nu îşi propune să epuizeze subiectul. Nu ar avea cum. Dar speră să dezvăluie o faţetă a iubirii care e mai cuprinzătoare decât atracţia sexuală şi mai surprinzătoare decât dragostea romantică - iubirea ca şi cale unică a apropierii de Dumnezeu.

 • Ediţia din 19.07.2013printre-stele


  Biblia sustine ca a urcat la cer intr-un car de foc si ca nu a murit niciodata. Traditia spune ca va veni la sfarsitul lumii pentru a propovadui credinta in Iisus Hristos. Enigmatic si fascinant, Sfantul Ilie este proorocul cu cele mai multe sanse de a fi pomenit intr-un volum SF. El este şi subiectul dialogului cu Pr. Dinu Pompiliu de la biserica "Şerban Vodă" din Bucureşti, invitat la Lumea pe verticală.

 • Ediţia din 12.07.2013printre-stele


  De ce, cum, cui ne rugăm? In plină glorie, scriitorul si profesorul de jurnalism Cornel Constantin Ciomâzgă renunţă la carieră, familie şi renume, dar şi la o situaţie financiară bună şi se retrage la marginea unui satuc pentru a se împrieteni cu Dumnezeu. Invitat la Lumea pe vericală, C.C. Ciomâzgă  susţine că rugăciunea este cea mai mare faptă a omului şi trece în revistă câteva din treptele rugăciunii.

 • Ediţia din 05.07.2013printre-stele


  Destinul unui om se desfăşoară, firesc, între naştere şi moarte. Din punctul de vedere al teologiei creştine, oamul are, însă, un destin nepredestinat care se continuă şi dincolo de mormânt. Invitatul emisiunii, părintele Vasile Gavrilă de la Biserica Studenţilor din Bucureşti explică ce relaţie există între libertatea şi destinul omului.

 • X

  Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live