Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

9 Mai 2021
Vizualizari: 474
Comentează add

Ziua de 9 mai o triplă semnificație: Ziua Independenței de Stat proclamată în 1877, Ziua Victoriei coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

9 mai, zi cu triplă semnificație

andrei-serban

FOTO: MApN.

În București și în mai multe orașe din țară este marcată astăzi Ziua Europei.

Ziua de astăzi are, de fapt, o triplă semnificație: Ziua Independenței de Stat proclamată în 1877, Ziua Victoriei coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, dar și Ziua Europei.

În capitală au avut loc o serie de evenimente organizate în Parcul Regele Mihai 1, fost Herăstrău, sau la Academia Militară, la care au participat înalți demnitari ai statului.


Președintele Senatului, Anca Dragu, a arătat că Uniunea Europeană înseamnă, printre altele, valori comune, protecția drepturilor omului, domnia legii și o societate civilă puternică.

Anca Dragu a atras atenția că, începând de astăzi, trebuie să construim viitorul Uniunii Europene.


Anca Dragu: Astăzi începem să ne gândim la viitorul Europei, cum putem să facem o Europă mai bună, să o facem mai bună pentru a locui în ea și, cel mai important, cum să facem ca cetățenii europeni să facă parte din proiectul european.


Reporter: Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a subliniat că Uniunea Europeană se confruntă astăzi cu o serie de schimbări și de provocări, iar instituțiile europene, alături de cetățenii europeni, le vor putea gestiona așa acum trebuie. Ludovic Orban a militat pentru continuarea extinderii Uniunii Europene.


Ludovic Orban: Nu trebuie să oprim extinderea Uniunii Europene. Sunt țări care, probabil, nu sunt pregătite să adere la Uniunea, dar care au această intenție și care au făcut pași spre integrare, și trebuie să fim deschiși față de procesul extinderii Uniunii Europene.


Reporter: În această dimineață, tot la București, a avut loc o ceremonie religioasă și militară la Monumentul Eroilor Patriei de la Academia Militară, pentru a aniversa Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat a României și Ziua Victoriei coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.


Etichete anca dragu9 maiueZiua Independenței de StatZiua Victoriei coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live