Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

24 Martie 2017
Vizualizari: 596
Comentează add

Academia Română a marcat astăzi împlinirea a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

99 de ani de la unirea Basarabiei cu România

atena-teognoste

Foto: Academia Română.

Academia Română a marcat astăzi împlinirea a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România - eveniment ce a avut loc pe 27 martie 1918.

Cu acest prilej a avut loc lansarea oficială a primelor două lucrări din colecţia "Basarabica".

Vicepreşedintele Academiei Române, Victor Spinei, a declarat că există numeroase lucrări realizate de oameni de cultură din Republica Moldova care sunt foarte puţin cunoscute în spaţiul românesc. 

Victor Spinei: "Dincolo de fruntaliile actuale ale ţării, cu precădere în Republica Moldova, locuiesc entităţi româneşti care produc valori culturale şi ştiinţifice notabile, adesea ignorate sau nu îndeajuns de bine cunoscute în România, motiv pentru care considerăm oportun să se aibă în vedere publicarea contribuţiilor celor mai reprezentativi erudiţi la răsărit de Prut în volume constistente, destinate atât lumii savante, cât şi publicului larg interesat de domeniile umaniste şi de disciplinele ştiinţifice". 

La evenimentul organizat de Academia Română au participat ambasadorul Republicii Moldova în ţara noastră, Mihai Gribincea, personalităţi ale vieţii ştiinţifice şi culturale de peste Prut, precum şi o delegaţie condusă de vicepreşedintele Academiei din Republica Moldova, Ion Buceag.


Etichete 99 de ani de la unirea Basarabiei cu RomâniaAcademia Română

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live