Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

15 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1212
Comentează add

Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, a participat la aniversarea a 95 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare".

95 de ani de la înfiinţarea Colegiului Militar "Ştefan cel Mare"

radu-dobritoiu

Colegiul Naţional Militar 'Ştefan cel Mare' din Câmpulung Moldovenesc a fost aniversat astăzi, la 95 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ, care a continuat tradiţia Liceului Militar 'Ştefan cel Mare' Cernăuţi, înfiinţat la 25 noiembrie 1924, prin Înalt Decret Regal, semnat de Regele Ferdinand. 80 de promoţii au absolvit această formă de învăţământ militar preuniversitar. La ceremonia de astăzi, ministrul apărării, Nicolae Ciucă, a subliniat importanţa modernizării şi tehnologizării învăţământului militar.

Nicolae Ciucă:

"Sunt o serie de elemente care definesc învăţământul militar este vorba de colegiile militare, este vorba de academiile categoriilor de forţe, Universitatea Naţională de Apărare, Academia Tehnică Militară şi învăţământul de formare, cursuri de specialitate ale fiecărei categorii de forţe ale armelor şi specialităţilor, precum şi cursurile postuniversitare. Avem nevoie ca între ele să venim cu o linie de modernizare şi tehnologizare a învăţământului, precum şi realizare a unei coerenţe şi coeziuni pe întreg lanţul de educaţie".

Colegiul Naţional Militar 'Ştefan cel Mare' din Câmpulung Moldovenesc continuă tradiţiile Liceului Militar 'Ştefan cel Mare' din Cernăuţi, înfiinţat la 25 noiembrie 1924, prin Înalt Decret Regal nr. 3889, promulgat şi semnat de regele Ferdinand.

De-a lungul timpului, colegiul a avut peste 12.000 de elevi, în 80 de promoţii, iar cei mai mulţi dintre absolvenţi au îmbrăţişat şi s-au remarcat în cariera militară, aproximativ două sute ajungând la gradul de general, zece au devenit şefi ai unor structuri militare centrale, iar 15 au fost decoraţi cu Ordinul 'Mihai Viteazul'.

Alţi absolvenţi sunt recunoscuţi ca specialişti în ştiinţe militare, personalităţi în cercetarea ştiinţifică, în viaţa economică, socială şi culturală.

În prezent, la Colegiul Naţional Militar 'Ştefan cel Mare' se asigură dezvoltarea unui învăţământ modern şi eficient, prin implementarea de programe şi proiecte de educaţie bine fundamentate şi prin instituirea unui sistem viabil de management al calităţii.

Elevii colegiului au făcut dovada pregătirii lor prin rezultatele foarte bune obţinute la examenul de bacalaureat şi la admiterea în academiile militare.

Totodată, aceştia au participat la concursuri şi olimpiade şcolare, prestaţia lor fiind apreciată cu premii şi distincţii în competiţiile locale, naţionale şi internaţionale.

Calitatea actului didactic şi educativ a fost recunoscută de Ministerul Educaţiei Naţionale prin acordarea titlului de 'Colegiu naţional', începând cu anul 2014, iar pentru pentru performanţele obţinute în activitatea de promovare şi dezvoltare a dimensiunii europene a educaţiei, în anul 2013, 2016 şi 2019 instituţia a fost declarată 'Şcoală Europeană'.
 


Etichete Colegiul Naţional Militar Ştefan cel Mareministrul Nicolae Ciucageneral Nicolae Ciuca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live